VICTOR PONTA ESTE „GORJEANUL ANULUI 2012”

0
278

Premierul Victor Ponta, deputat de Gorj, a primit, ieri, titlul de „Gorjeanul anului 2012”. Ponta a primit şi 1.000 de lei din partea Consiliului Judeţean Gorj, sumă pe care acesta a dublat-o şi i-a dat-o prefectului Claudiu Teodorescu pentru ca el să o direcţioneze către un caz social.

Consiliul Judeţean Gorj acordă, în fiecare an, titlul de „Gorjeanul Anului” personalităţilor gorjene care sunt propuse pentru această distincţie. Directorul Filialei ICR Oltenia-Gorj, Ion Cepoi, a venit cu propunerea ca „Gorjeanul anului 2012” să fie nimeni altul decât premierul Victor Ponta, deputat de Gorj.
Ceremonia de înmânare a titlului „Gorjeanul anului” s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor administraţiilor publice locale, ai deconcentratelor, parlamentari şi alte persoane publice. Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj a dat citire hotărârii prin care Ponta a devenit „Gorjeanul anului 2012”: „Se conferă titlul „Gorjeanul anului 2012” excelenţei sale, domnului Victor Ponta, prim-ministru al României, deputat de Gorj, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea durabilă a judeţului Gorj şi la creşterea prestigiului naţional şi internaţional a ţării Jiului de Sus”.
Ion Cepoi, directorul ICR Oltenia – Gorj, i-a spus Gorjeanului Anului 2012 „să se aplece în continuare cu înţelegere şi grijă asupra oamenilor acestui judeţ şi acestei ţări şi nu în ultimul rând”.

Ponta, mai gorjean ca niciodată

Victor Ponta a fost impresionat de gestul autorităţilor gorjene. Premierul a mărturisit: „vreau să vă spun că este o mare onoare şi dincolo de glumă, chiar apreciez foarte mult acest gest şi cuvintele frumoase pe care le-a spus domnul Cepoi despre mine. Fiul adoptiv trebuie să fie întotdeauna mai recunoscător decât fiul natural, de aceea, eu fiind adoptat de dumneavoastră în urmă cu 10 ani, am încercat de fiecare dată să fac chiar mai mult decât ar face cineva care chiar e născut aici. Mă simt mai gorjean ca niciodată, mă simt mai mândru ca niciodată pentru faptul că v-am cunoscut, că am trecut atâţia ani împreună şi că îi vom trece în continuare. Cred că împreună cu dumneavoastră am reuşit să se vorbească din nou despre Târgu-Jiu şi despre Gorj în foarte multe locuri în care fie nu se vorbea deloc, fie se vorbea de rău. În urmă cu 10 ani se vorbea de Gorj foarte puţin şi de multe ori la modul negativ. Anul trecut şi cu dezbaterile sau campania politică, Târgu-Jiul chiar a fost capitala politică a României, dovadă că toată lumea era atentă ce se întâmplă la Târgu-Jiu. Aş vrea să rămână în continuare un oraş care să primească mai multă recunoaştere, o zonă care să primească mai mult sprijin”.

 

2.000 lei donaţi unui caz umanitar

Conform cutumei, persoana numită „Gorjeanul Anului” primeşte şi o sumă de bani de la CJ. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Victor Ponta. Acesta a primit 1.000 de lei, sumă pe care a dublat-o şi i-a oferit-o prefectului Claudiu Teodorescu pentru a o înmâna unui caz social despre care premierul a aflat din presa locală. „Am primit 1.000 de lei şi am pus şi eu tot 1.000 şi i-am dat prefectului să ajute familia care chiar are nevoie de acei bani. Nu mă aşteptam să-i primesc; mi-a zis acum domnul preşedinte Călinoiu şi am înţeles aluzia şi am pus şi eu o sumă egală pentru a o dona. Oamenii de aici chiar m-au sprijinit de când eram, cum zicea domnul Cepoi, tânărul care vorbea frumos la televizor în urmă cu opt ani, şi m-au votat, m-au sprijinit şi anul trecut într-o bătălie dură aici, pe meleagurile Târgu-Jiului, aşa încât îmi doresc enorm de mult să nu-i dezamăgesc. Eu mă mândresc cu Târgu-Jiu şi cu Gorjul şi dacă reuşesc să îi fac pe oamenii de aici să se mândrească cu mine sunt foarte fericit”, a declarat premierul Victor Ponta.
Trebuie precizat că anul trecut, fostul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, profesorul universitar doctor Constantin Copotoiu, a primit titlul de „Gorjeanul anului 2011“.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.