Victor Ponta: Codul Rutier să fie mai dur, sunt multe accidente. Stroe: Am atenuat sancţiuni după emisiuni TV

0
259

Premierul Victor Ponta i-a cerut lui Radu Stroe, Ministrul de Interne ca la definitivarea noului Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, să țină cont de numărul extrem de mare al deceselor, accidentelor și amenzilor înregistrate la nivel național .

amenzi1

,,Să ţineţi cont de toate opiniile, dar cel mai mult vă rog să ţineţi cont de realitate: avem mult prea mulţi oameni care mor pe străzi în accidente rutiere, mult prea mulţi oameni care nu plătesc amenzi – noi le dăm amenzile şi ei le aruncă la coş, că nu păţesc nimic – prea multe vieţi pe care am putea să le salvăm. O să fim impopulari pentru o parte dintre cei care sunt supuşi unei legislaţii mult mai dure, dar cred că suntem din nou într-un moment, ca şi în alte zone, în care trebuie să luăm decizii. Continuaţi dezbaterea, îndreptaţi ce este de îndreptat, dar nu vă înmuiaţi”, i-a spus Ponta ministrului, în şedinţa de guvern.

Ministrul a afirmat că se lucrează permanent la acest document, dar că au fost “atenuate” unele dintre sancţiunile pecuniare, inclusiv cele legate de ridicarea carnetului de condus, deoarece a ţinut cont de observaţii primite din partea unor “personalităţi”, a unor colegi din Parlament şi altele formulate “la emisiunile din media”.

,,Nu va fi chiar atât de rău…”, a continuat Stroe, întrerupt însă de Ponta care l-a atenţionat ca noul Cod Rutier să nu fie totuşi “chiar foarte bun”.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.