VALERIU ZGONEA- ÎNTREVEDERE CU PREŞEDINTELE CEHIEI, MILOŠ ZEMAN

0
239

zgonea milos

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, s-a întâlnit, miercuri, 21 mai 2014, cu președintele Cehiei, Miloš Zeman, care efectuează o vizită oficială în România.

În cadrul întrevederii, cei doi înalți oficiali au apreciat nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale româno-cehe, marcate de un dialog politic consistent și o cooperare dinamică în ultimii ani, atât în plan bilateral, cât și la nivel regional și european.

Identificarea oportunităților de dezvoltare a relației economice, aderarea României la spațiul Schengen, Strategia Dunării, extinderea Uniunii Europene în Balcanii de Sud-Vest, politica ‘ușilor deschise pentru NATO’ și problema independenței energetice a Europei au reprezentat principalele teme abordate în cadrul discuțiilor.

,,Cehia este un partener important și tradițional al României în Europa Centrală și de Sud-Est. Tradiția relațiilor româno-cehe vine din perioada interbelică a Micii Antante și continuă în prezent, când ne leagă apartenența comună la NATO și UE. Vizita domnului Președinte Miloš Zeman constituie o oportunitate pentru promovarea pozițiilor și intereselor în plan bilateral, precum și coordonarea cu Republica Cehă în dosarele de interes comun aflate pe agenda europeană, regională și internațională”, a declarat Valeriu Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților a apreciat prezența investitorilor cehi pe piața românească și a evidențiat, totodată, valențele diplomației parlamentare pentru strângerea pe mai departe a relațiilor foarte bune româno-cehe, în multiple domenii, la nivel bilateral și multilateral.

Președintele Miloš Zeman se află la prima sa vizită la București în calitate de șef de stat. În plus, această vizită are loc într-o perioadă importantă a relației bilaterale, anul 2014 marcând aniversarea a 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare între România și Republica Cehă.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.