Vaccinare antigripală în luna lui Mărţişor

0
231

Calendaristic vorbind, primăvara s-a instalat în urmă cu o săptămână. Totuşi, campania de vaccinare antigripală continuă. În ultima săptămână, la nivelul judeţului Gorj, s-au vaccinat 284 de persoane, dintre care 151 au peste 65 de ani. La ora actuală, la nivelul judeţului nostru, mai sunt disponibile 6.616 doze de vaccin antigripal.

Demarată în toamna anului trecut, campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2012-2013 a avut succes la nivelul judeţului Gorj. Cu toate că a venit primăvara, vaccinul antigripal continuă să fie căutat. Săptămânal, sute de persoane se adresează medicilor pentru a fi vaccinate. „În ultima săptămână au solicitat vaccinarea 284 de persoane, dintre care 151 au peste 65 de ani. În acest moment, în stocul Direcţiei de Sănătate Publică nu mai avem nicio doză de vaccin antigripal, dar în teritoriu mai sunt disponibile 6.616 vaccinuri”, declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Ca în fiecare an, şi în cadrul actualei campanii de imunizare împotriva gripei sezoniere sunt vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar. Vaccinarea antigripală nu este obligatorie, ea făcându-se doar la cerere. În plus, începând din acest an, vaccinarea antigripală este recomandată şi gravidelor. Campania de imunizare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.

C. WEBER

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.