Un nou parteneriat româno-bulgar urmăreşte construirea a patru noi poduri peste Dunăre

0
175

Azi a avut loc la Ruse cea de-a treia şedinţă a comitetului interinstituţional pentru dezvoltarea durabilă a transportului intern pe apă în sectorul româno-bulgar al Dunării. Un grup de experţi bulgari a propus construirea unor noi poduri peste Dunăre, exceptându-le pe cele de la Giurgiu-Ruse şi Calafat-Vidin (care urmează să fie inaugurat în curând).

În cadrul şedinţei au fost propuse localităţile în zona cărora urmează să se construiască noile poduri: Călăraşi-Silistra, Bechet-Oreahov, Turnu Măgurele-Nicopole şi un nou pod Giurgiu-Ruse.

Karsten Rasmussen, reprezentant al Direcţiei Generale pentru Politică Regională a Comisiei Europene, prezent şi el la eveniment alături de Nikolina Nikolova (Ministrul adjunct al dezvoltării regionale din Bulgaria), Septimiu Buzaşu (secretarul de stat în Ministerul Transporturilor), Kristian Krâstev (ministrul bulgar al transporturilor) şi  Anton Păcureţu (ambasadorul României la Sofia) a declarat următoarele: ,,Cu siguranţă avem nevoie de patru poduri, dar haideţi să începem cu unul”. De asemenea acesta a precizat că trebuie urmărit traficul în zonă şi că cele două ţări au nevoie de un proiect solid pentru realizarea celor propuse.

În afară de grupul de lucru care va analiza proiectele pentru poduri noi, alte trei grupuri româno-bulgare vor lucra pentru ameliorarea navigaţiei pe Dunăre, pentru explorarea fluviului şi, respectiv, pentru crearea unui grup european de colaborare regională.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.