Un gorjean în fruntea Guvernului, Victor Ponta a fost desemnat premier al României

0
254

Un gorjean în  fruntea Guvernului,

Victor Ponta a fost desemnat premier al României

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul pentru desemnarea lui Victor Ponta, copreşedinte al USL şi actual şef al Executivului, drept candidat la funcţia de prim-ministru.  Oficial, din 17 decembrie, un gorjean conduce Guvernul României. Alegătorii care în data de 9 decembrie l-au votat pe Victor Ponta, făcându-l să câştige Colegiul 6 Deputaţi pot fi mândri că au votat premierul României.

Şeful statului s-a consultat luni,la Palatul Cotroceni, cu formaţiunile parlamentare în vederea desemnării viitorului premier. În acest sens, preşedintele Băsescu le-a trimis vinerea trecută scrisori de invitaţie tuturor liderilor formaţiunilor care alcătuiesc noul Parlament, ca urmare a alegerilor legislative ce au avut loc pe 9 decembrie. Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012,la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru.

Cu ocazia desemnării premierului, preşedintele Traian Băsescu a declarat că este interesat de colaborarea cu majoritatea parlamentară, pentru că de acest lucru depinde exercitarea funcţiei sale, punctând că întâlnirea sa de săptămâna trecută cu premierul Victor Ponta şi şeful Senatului, Crin Antonescu, a fost una normală.

Un gorjean în fruntea Guvernului

De la GheorgheTătărăscu, care a fost prim-ministrul României în perioada 1934-1937, niciun alt gorjean nu a mai deţinut o funcţie atât de înaltă, până la Victor Ponta. Cetăţenii care l-au votat pe Ponta sunt mândri că au pus ştampila pe premierul României. Totodată, aceştia îşi pun speranţele în Ponta şi speră ca acesta să nu-i dezamăgească.

Victor Ponta conduce Partidul Social Democrat din februarie 2010, copreşedinte al USL şi deputat de Gorj. Acesta a condus Guvernul şi în ultimele luni, începând din data de 7 mai 2012. Odată cu alegerile parlamentare din 9 decembrie, Gorjul a dat premierul României pentru următorii patru ani.

 

 

Carmina Weber

 

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.