TUDOR VLADIMIRESCU, „SUSŢINUT” DE PRIMARUL TROACĂ, ÎN ,,CÂMPIA SOARELUI” DIN PADEŞ

0
405

 

               Primarul din Padeş, Mihai Troacă, speră să se atingă obiectivele urmărite de  însuşi Tudor Vladimirescu în urmă cu 192 de ani, când, prin ,,Proclamaţia de la Padeş”,  cerea, printre altele, reducerea fiscalităţii şi  a corupţiei. Mihai Troacă spune că ,,proclamaţia” pe care o va citi duminică, 23 iunie, în ,,Câmpia Soarelui”, a fost scrisă sută la sută de el, ţinând cont de importanţa evenimentului, invitaţilor şi a ,,sfatului bătrânilor” din comună.

 Tudor, ,,interpretat” lângă mausoleul din Padeş

Actorii Teatrului Național „Elvira Godeanu” vor juca ca în fiecare an rolul ,,slugerului Tudor de la Padeş” lângă mausoleul aflat ,,între garduri”, probabil, după ce oficialitățile își vor da drumul la vorbă.

Chiar dacă primarul afirmă că până în prezent mausoleul nu a fost revendicat de nimeni, există voci care spun că monumentul şi chiar ,,Câmpia Soarelui” sunt adulmecate de ,,vasali” dornici de înavuţire. Asta cu toate că proprietarii de drept ai monumentului, cu foarte mulţi ani în urmă, l-au lăsat în domeniul public, în schimbul altor terenuri de pe raza localităţii.

Poliţia şi Jandarmeria, invitate în ,,Câmpia Soarelui”

Şi-au anunţat participarea la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, prefectul Ion-Claudiu Teodorescu, primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, parlamentarii Toni Greblă, Ion Cupă şi Mihai Weber, precum poliţia şi jandarmeria judeţului Gorj, care vor asigura buna desfăşurare a manifestării şi vor fi cu ochii ,,nu numai pe Tudor”, dar şi pe ,,plebeii” adunaţi la proclamație.

,,La manifestarea de duminică am invitat să participe pentru comemorarea celor 192 de ani de la «Proclamaţia lui Tudor», mai multe oficialităţi ale judeţului, dar sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii României care vor să aducă un omagiu lui Tudor Vladimirescu şi să vadă de unde a pornit scânteia Revoluţiei de la1821”, a declarat Mihai Troacă.

Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.