Troacă vrea reţea de canalizare la Padeş

0
191

Primarul comunei Padeş, Mihail Troacă, are notate în agendă o serie de realizări care fac viaţa mai uşoară locuitorilor din comuna pe care o administrează.

 

Primarul Troacă a investit peste 100 de miliarde de lei vechi la Padeş

Mihail Troacă, a realizat până în clipa de faţă, o serie de proiecte, de la asfaltarea unui drum forestiere, recondiţionarea bisericii de la Apa Neagră şi până la reţeaua de apă potabilă care alimenteză comuna.

Edilul de la Padeş a vorbit despre asfaltarea drumului forestier Motru Sec, sectorul CFF9 care în momentul de faţă este în stadium de finalizare. Cunoscut de locuitori ca şi drumul forestier ,,Capra”, acesta a fost asfaltat pe o distanţă de 10 km, iar investiţia s-a ridicat undeva în jurul sumei de 50 de miliarde de lei vechi. ,,În acest moment, lucrările la drumul forestier <<Capra>>, ce duce la Cerna Sat sunt în stadiu de finalizare. Au fost asfaltaţi 10 km, fiind investiţi în această lucrare în jur de 50 de miliarde de lei vechi”, a spus Mihail Troacă.

Lucrarea de căpătâi a primarului de la ,,Câmpia Soarelui” rămâne însă finalizare reţelei de apă potabilă. Această reţea, alimentează satele comunei, de la Valea Mare şi până la Apa Neagă, incluzând aici şi satul Padeş iar din cei 5.000 de locuitori ai comunei, în clipa de faţă, aproximativ 3.000 beneficiază de acestă reţea. Suma investită în acest proiect de aducţiune de apă, conform spuselor edilului se aproprie de 50 de miliarde de lei vechi.

Troacă a mai finalizat în acest an de mandat şi iluminatul public în întraga comună, iar biserica de la Apa Neagră este în stadiu de reabilitare, pictura bisericească din interiorul lăcaşulşului de cult fiind finalizată în proporţie de 70%.

 

Troacă vrea reţea de canalizare în localitate

 

Primarul de la poalele Cernei a vorbit şi despre planurile şi investiţiile de viitor. Primăria comunei Padeş are în clipa de faţă, ,,în execuţie”, un stiudiu de fezabilitate privind realizarea unei reţele de canalizare şi ,,ridicarea” unei staţii de epurare a apei. Dacă acest proiect se va finalize cu brio, iar cei de la Uniunea Europeană îl vor accepta, edilului nu îi va rămâne decât să aştepte banii europeni şi să demareaze lucrările de execuţie.

Aşa cum a promis şi încampaniaelectorală, Mihail Troacă a ţinut să amintească opiniei publice că face demersuri pentru retrocedarea terenurilor şi pădurilor beneficiarilor de drept. Acest subiect al retrocedărilor de terenuri este unul extreme de delicat, care în agenda edilului ocupă un loc fruntaş, aşteptâdu-şi finalitatea . Tot Mihail Troacă a mai precizat că speră, ca până la finalul mandatului său să rezolve aceste probleme ale retrocedărilor.

 

ALEXANDRU PREDA

 

 

 

 

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.