Traficanţii de ţigări, ,,prinşi” în interceptare

0
529

Inculpatul Sandu Dudău, împreună cu Grecu Gheorghe, zis ,,Puiu” şi sora acestuia, Grecu Elida au fost reţinuţi luni noapte, pentru 24 de ore în urma unor percheziţii efectuate în Motru şi Baia de Aramă pentru contrabandă de ţigări.

Aceştia au fost prezentaţi, marţi, Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Faţă de Grecu Gheorghe a fost dispusă arestarea preventivă, pentru 29 de zile, începând cu data de 2 iulie 2013 pentru săvârşirea infracţiunilor de colectare, deţinere şi comercializare de produse din tutun supuse marcării, nemarcate sau marcate necorespunzător, cunoscând că provin din contrabandă.

Conform comunicatului emis de Ministerul Justiţiei, Tribunalului Mehedinţi, în dosarul 7614/101/2013 a respins propunerea de arestare preventivă formulată pentru inculpaţii Grecu Elida şi Dudău Sandu. În baza art. 149ind1 pct.12 rap. la art.146 pct.11 ind. 1 , art. 145 Cod pr.penală a dispus luarea faţă de inculpaţii: Grecu Elida şi Dudău Sandu, ambii cercetaţi penal în dosarul nr. 334/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi pentru comiterea infracţiunilor prev. şi ped. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr. 241/2005, art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 şi art. 296 indice 1 alin. 1 lit. l din Legea nr. 571/2003, toate cu aplic. art. 41 alin. 2 , în condiţiile art. 33 lit. a c.p., a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, Baia de Aramă – pentru inculpata Grecu Elida şi Motru – pentru inculpatul Dudău Sandu, pe o durată de 29 de zile, începând cu data de 03.07.2013 ( data expirării reţinerii preventive) până la data de 31.07.2013, inclusiv.

Traficanţi ,,prinşi” în interceptare

Poliţiştii mehedinţeni nu au organizat acţiunea de prindere a celor trei inculpaţi în mod întâmplător, aceştia necăzând ,,în plasă” la întâmplare, ci datorită mai multor luni de filaj şi supravegheri operative.

Se pare că la dosarul cauzei există mai multe volume de ,,momente şi schiţe” de interceptări în care personajele discută ,,preţul şi drumul tutunului”, obiecte de troc şi ,,persoane de luat în seamă”.

Nu mare ne-ar fi mirarea dacă în scenetele respective, apar, poate nu întâmplător, poliţişti din Baia de Aramă ,,la datorie” sau care incomodează traseul cu prezenţa lor.

Liberi, dar ,,legaţi” de domiciliu

Dacă Grecu Gheorghe nu se poate bucura de soarele fierbinte al verii, să se judece în libertate pentru infracţiunile de care este suspectat, sora sa şi Sandu Dudău au primit ,,favorul” de a sta acasă, liberi, dar ,,legaţi” de domiciliu.

În conformitate cu art. 145 pct.11 şi pct. 1 indice 2 Cod pr.penală, Tribunalul Mehedinţi a dispus, pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea ca inculpaţii Grecu Elida şi Dudău Sandu să respecte unele obligaţii, respectiv să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi să se prezinte la organele de poliţie conform programului de supraveghere întocmit, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. De asemenea, instanţa i-a obligat pe cei doi să nu comunice între ei sau cu celelalte persoane cercetate în dosarul penal, direct sau indirect.

Încălcarea acestor obligaţii de către inculpaţi ar putea să le facă surpriza să-şi petreacă timpul liber în arestul IPJ Mehedinţi.

 

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.