TRAFICANŢII DE DROGURI DE LA MOTRU PREZENTAŢI JUDECĂTORULUI CU PROPUNERE DE ARESTARE PREVENTIVĂ PENTRU 30 DE ZILE

0
346

droguri

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Gorj și polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Gorj, Craiova, Timișoara, Mehedinți au destructurat o rețea de traficanți de droguri de risc (cannabis) care aproviziona piața de profil din municipiile Motru și Târgu Jiu, precum și din localitățile situate în vecinătatea acestora.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritoral Gorj au declanșat investigațiile în data de 10 martie a.c., când cauza a fost disjunsă dintr-un alt dosar de trafic de droguri trimis instanței de judecată în data de 7 martie a.c. și soluționat, între timp, cu condamnarea inculpaților.

>>VIDEO PERCHEZIŢII<<

 Prin ordonanțele din 27 și 28 mai a.c., procurorii DIICOT au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspecții Gonciulea Constantin-Puiu, Nicolae Valentin-Adrian, Predescu Remus-Vasile,  toți trei acuzați de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic ilicit de droguri de risc
Aceeași măsură procesuală a fost dispusă și față de suspecții Tănăsoiu Ionuţ-Eugen, Lungu George-Viorel, Sperlea Petre-Daniel, ş.a. pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc
Din materialul de urmărire penală administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că începând cu vara anului 2013, inculpații  Gonciulea Constantin-Puiu, Nicolae Valentin-Adrian și Predescu Remus-Vasile au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni de trafic şi consum ilicit de droguri din categoria cannabis, moment de când, în mod repetat, până la data de 27.05.2014, au deţinut  diferite cantităţi de cannabis, pe care  le-au procurat  din surse de încredere şi le-au pus în vânzare, livrat şi distribuit, în diferite moduri, către alţi traficanţi sau consumatori de astfel de substanţe.
Droguri ,,importate” din Italia şi Timişoara
Drogurile erau procurate fie din Italia, fie de la surse aflate în Timișoara, erau depozitate într-un loc secret situat pe raza județului Mehedinți, de unde membrii grupării luau cantități mai mici, o dată la două trei zile, pe care le puneau în vânzare, în special, pe timp de noapte.
Totodată există suspiciunea rezonabilă că inculpații Tănăsoiu Ionuţ-Eugen, Lungu George-Viorel, Sperlea Petre-Daniel, ş.a. i-au ajutat și sprijinit pe cei trei lideri ai grupării infracționale, înlesnindu-le punerea în vânzare, livrarea și distribuirea drogurilor prin acţiuni conspirate şi prin implicarea altor persoane.  Drogurile  au fost puse în circulaţie către un număr mare şi constant de consumatori de încredere pentru cei trei  lideri ai grupării.

În data de 27 mai a.c., procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj şi poliţişti din cadrul SCCO Gorj, sprijiniţi de ofiţeri din cadrul BCCO Craiova, SCCO Mehedinţi,  BCCO Timişoara, lucrători din cadrul  I.P.J. Gorj  şi din cadrul Serviciul Acţiuni Speciale Gorj au efectuat 14 percheziţii domiciliare, la locații din județele Gorj, Mehedinți, Dolj, Timiș. Totodată au fost efectuate și percheziții corporale asupra membrilor grupării, precum și percheziții asupra unor vehicule.

        Au fost depistate  și ridicate mai multe corpuri delicate: telefoane mobile, cântar electronic, foiţe pentru confecţionarea ţigărilor din cannabis, sume de bani, fragmente vegetale de culoare verde-oliv (cannabis) în cantitate totală de aproximativ 45 grame, grindere metalice  (râşniţe) pentru mărunţirea cannabis-ului,  etc.

Procurorii DIICOT – BT Gorj au dispus, prin ordonanţele din 27.05.2014 şi 28.05.2014,   măsura reţinerii pe o durată de 24 ore, faţă de inculpaţii Gonciulea Constantin-Puiu, Nicolae Valentin-Adrian, Predescu Remus-Vasile, Tănăsoiu Ionuţ-Eugen, Lungu George-Viorel, Sperlea Petre-Daniel, față de alți trei inculpați fiind dispusă măsura controlului judiciar.

        Cei șase inculpați vor fi prezentați astăzi judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.