TOMA COCONEA REVINE LA RED BULL X-ALPS PENTRU A 7-A OARĂ

0
537

Toma Coconea, românul care a făcut istorie la cea mai grea competiţie de aventură din lume, revine şi pentru cea de a şaptea ediţie a Red Bull X-Alps, românul fiind prezent la toate ediţiile, iar de două ori a reuşit să se claseze pe locul secund.

Red Bull X-Alps este cea mai dificilă cursă de aventură din lume, în care sportivii trebuie să străbată pe jos sau îîn aer aproximativ 1.000 de kilometri prin Munţii Alpi, de la Salzburg până în Monaco în cel mai rapid timp posibil. Este o aventură spectaculoasă ce poate implica 100 km parcurşi zilnic pe jos prin munţi sau zbor cu parapanta la altitudini de peste 4.000 m. Cursa nu doar că solicită un nivel ridicat de rezistenţă fizica, ci şi un grad ridicat de experienţă cu parapanta. Ediţia din 2013 a fost cea mai rapidă de până acum, cu 10 sportivi care au reuşit să ajungă în Monaco, printre care şi românul Toma Coconea. A fost câştigată de Christian Maurer (Elveţia) în 6 zile, 23 ore şi 40 de minute.

Două femei printre cei 31 de concurenţi din 18 ţări

După un proces de selecţie exigent, 31 de sportivi din 18 ţări au fost selectaţi să participe în faimoasa cursă care străbate Munţii Alpi, în care concurenţii trebuie să parcurgă cei 1.000 de kilometri calculaţi în linie dreaptă fie cu parapanta, fie pe jos. Un participant adiţional prin wildcard va fi anunţat în lunile ce urmează.

Pentru prima dată din 2005, două femei se vor alinia la start: Dawn Westrum, fost soldat în armata Statelor Unite, şi aventuriera Yvonne Dathe, de patru ori campioană naţională la distanţa parcursă cu parapanta în Germania.

,,Vreau să dovedesc că femeile pot fi competitive într-o cursă care acoperă o astfel de distanţă. Parapantismul şi parcurgerea distanţelor mari pe jos sunt două sporturi unde femeileşi bărbaţii pot concura aproape de la egal la egal. Cred că femeile pot avea aceeaşi anduranţă sau chiar mai bu decât bărbaţii pe distanţe lungi”, a declarat Dawn Westrum.

Pentru a fi selectaţi, sportivii trebuie să fi participat la numeroase aventuri şi să aibă o experienţă dovedită în pilotarea parapantei pentru a face faţă cerinţelor cursei. Lista participanţilor include legende din istoria competiţiei, precum românul Toma Coconea, care a participat la fiecare Red Bull X-Alps şi, bineînţeles, elveţianul Christian Maurer, triplu-campion care a dominat cursa până în prezent.

Toma Coconea
Toma Coconea

Lista participantilor este afisata mai jos. Pe langa acestia, va exista un wildcard, care va fi anuntat in urmatoarele luni.

 1. Paul Guschlbauer (Austria 1)
 2. Gerald Gold (Austria 2)
 3. Stephan Gruber (Austria 3)
 4. Pascal Purin (Austria 4)
 5. Thomas de Dorlodot (Belgia)
 6. Alex Villa (Columbia)
 7. Stanislav Mayer (Cehia)
 8. Ivan Colás (Spania)
 9. Clément Latour (Franta1)
 10. Antoine Girard (Franta 2)
 11. Nelson de Freyman (Franta 3)
 12. Gaspard Petiot (Franta 4)
 13. Steve Nash (Marea Britanie)
 14. Michael Gebert (Germania 1)
 15. Yvonne Dathe (Germania 2)
 16. Sebastian Huber (Germania 3)
 17. Manuel Nübel (Germania 4)
 18. Aaron Durogati (Italia)
 19. Chi-Kyong Ha (Coreea)
 20. Ferdinand van Schelven (Olanda)
 21. Nick Neynens (Noua Zeelanda)
 22. Pawel Faron (Polonia)
 23. Toma Coconea (Romania)
 24. Stephan Kruger (Africa de Sud)
 25. Christian Maurer (Elvetia 1)
 26. Samuel Vurpillot (Elvetia 2)
 27. Michael Witschi (Elvetia 3)
 28. Erik Rehnfeldt (Suedia)
 29. Honza Rejmanek (SUA 1)
 30. Gavin McClurg (SUA 2)
 31. Dawn Westrum (SUA 3)
 32. Wildcard

 ANDREEA MITRACHE

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.