Teodor Meleșcanu s-a înscris în Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)!

0
542

Conform unui comunicat venit din parteaPartidului Alianța Liberalilor și Democraților(ALDE), fostul ministru Teodor Meleșcanu s-a înscris miercuri, 6 ianuarie a.c., în Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). Încă o lovitură politică și de imagine pentru partidul lui Tăriceanu și Constantin, prin aducerea lui Teodor Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu : ”Am ales să mă alătur Alianței Liberalilor și Democraților”
„Am ales să mă alătur Alianței Liberalilor și Democraților deoarece consider că este singurul partid liberal din România în acest moment, mai ales că ALDE este un partid liberal recunoscut la nivel european. Mă simt legat sufletește de ALDE, mai ales prin prisma prieteniei vechi pe care o am cu Guy Verhofstadt și Graham Watson.
Întotdeauna am considerat că activitatea mea din cadrul administrației guvernamentale este doar o paranteză, pe care a venit momentul să o închei. Apreciez faptul că ALDE este singura formațiune politică care s-a plasat în opoziție față de actuala guvernare”, susține Teodor Meleșcanu.
Teodor Meleșcanu a deținut de două ori funcția de ministru de Externe, în perioada Guvernului Văcăroiu, dar și a Guvernului Ponta, pe cea de ministru al Apărării Naționale, în perioada Guvernului Tăriceanu și a fost senator de Prahova. De asemenea, Teodor Meleșcanu a deținut funcția de director al Serviciului de Informații Externe și, ulterior, pe cea de consilier de stat pe probleme de securitate din cadrul Cancelariei prim-ministrului Victor Ponta.

ALDE îi cere lui Cioloș să-l demită pe Secretarul de stat din
Ministerul Finanţelor, gorjeanul Gabriel Biriş

Nici nu a început noul an, 2016, iar partidul lui Tăriceanu și Constantin, ALDE începe să-și consolideze poziția de partid de opoziție cerându-i Primului ministru, Dacian Cioloș să-l demită pe Secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Gabriel Biriş.

Laura Chiriac: ”Domnule Cioloș, ce vă reține să îl demiteți pe Gabriel Biriș? Puțin curaj!”

Purtător de cuvânt ALDE, Laura Chiriac îi cere Primului ministru, Dacian Cioloș, printr-un comunicat de presă, să-l demită pe Secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Gabriel Biriş.În același comunicat sunt prezentate o serie de inadvertențe ale discursurile lui Biriș în decursul timpului.În continuare vă prezentăm comunicatul de presă trimis de ALDE.

Laura Chiriac: ”Domnule Cioloș, ce vă reține să îl demiteți pe Gabriel Biriș? Puțin curaj!”

„Un guvern de tehnocrați, așa cum se prezintă executivul condus de Dacian Cioloș, ar trebui să acționeze cu profesionalism, viziune și responsabilitate. Lipsa de consecvență a unui membru al guvernului trădează un oportunism politicianist fara legătură cu tehnocrația.
Secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Gabriel Biriş, pe vremea când era consultant fiscal și „poza” într-un vehement antiguvernamental, susținea că guvernul acționează precum „golanii în curtea școlii, care îi bat pe cei mici și le iau banii de buzunar și pachețelul”, susține Laura Chiriac, purtătorul de cuvânt al ALDE.
„Mai derulăm un pic filmul și vedem că în 2011, același domn puncta: „Am ajuns să ne fie frică să spunem că muncim: nu muncim, că munca-i scumpă”, încercând astfel să argumenteze că evaziunea fiscală e mare, pentru că povara fiscală pe locul de muncă e sufocantă.
Tot domnul Biriș spunea, în 2010, când activa în sectorul privat, că „guvernul nu trebuie să plece de la premisa că suntem o ţară de evazionişti”.
În prezent constatăm că Gabriel Biriș și-a schimbat total discursul și promovează public ideea că o bună parte a populației României „practică” evaziunea fiscală. Așa arată și acționează un profesionist? Pe cine să credem acum? Pe acel Gabriel Biriș din 2010 sau pe cel din 2016?
Acum, domnule prim-ministru Cioloș, întrebarea firească pe care îmi permit să vi-o adresez este următoarea: dacă un membru al guvernului de tehnocrați își schimbă declarațiile și viziunile de la un an la altul, îi jignește pe români și le încalcă implicit anumite drepturi conferite de Constituția României și, mai ales, pune serios la îndoială profesionalismul întregului dumneavoastră cabinet, ce vă reține să îl demiteți? Un pic de curaj…domnule Cioloș!”, afirmă purtătorul de cuvânt al Alianței Liberalilor și Democraților.
Laura Chiriac,
Purtător de cuvânt ALDE”

ecopolitic.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.