TÂRGU-JIUL GĂZDUIEȘTE PRIMA EDIȚIE A FESTIVALULUI APICOL

0
211

10003383_714556718595461_213307623_n

Apicultorul Constantin Bodescu s-a implicat trup şi suflet în organizarea primului festival apicol ce se desfăşoară în Târgu-Jiu. Evenimentul debutează sâmbătă. Crescătorii de albine din întreaga ţară sunt aşteptaţi în Piaţa Prefecturii Gorj pentru a-şi expune produsele şi a participa la ediţia de debut a Festivalului Apicol al gorjenilor.

După Târgul Apicol de la Craiova, din luna februarie, oltenii sunt aşteptaţi la un nou eveniment, de această dată locaţia fiind centrul municipiului Târgu-Jiu. „După succesul înregistrat acum o lună şi jumătate la Craiova, la Târgul Apicol din 8-9 februarie, am fost motivaţi să organizăm Festivalul de Apicultură de la Târgu-Jiu. Aş dori, în primul rând, să mulţumesc partenerilor noştri, în special Primăriei Târgu-Jiu şi domnului primar Florin Cârciumaru, Consiliului Judeţean – domnilor Ion Călinoiu şi Ciprian Florescu, Asociaţiei Crescătorilor de Albine filiala Gorj – domnului Adrian Cernitoiu şi Asociaţia APIS Oltenia, pe care i-am avut parteneri şi la Târgul Apicol din Craiova”, a menţionat Constantin Bodescu, iniţiatorul Festivalului Apicol Târgu-Jiu 2014.

Organizatorii Festivalului Apicol care va avea loc la Târgu-Jiu, în acest week-end, au fost surprinşi să constante faptul că, deşi este prima ediţie, numărul participanţilor este destul de mare. Până în prezent şi-au confirmat prezenţa în jur de 60 de apicultori, însă în următoarele zile se aşteaptă ca numărul lor să ajungă la 80. La primele ediţii ale altor târguri din ţară au participat, în medie, 30-40 de crescători de albine.

Evenimentul organizat la Târgu-Jiu nu este un simplu târg apicol, ci un festival, după cum confirmă iniţiatorul său, Constantin Bodescu: „Acest târg a fost numit festival pentru că spre deosebire de cel de la Craiova, aici vom avea şi momente artistice; va fi o mică sărbătoare.

Festivalul debutează sâmbătă; la ora 11 are loc deschiderea oficială, în prezenţa domnului primar şi a domnului Ion Călinoiu, iar de la ora 12 debutează o sesiune de comunicări şi dezbateri pe teme apicole, finanţare, unde ca lectori vor fi reprezentanţi ai instituţiilor publice cu atribuţiuni în domeniul apicol şi agricol, dar şi în finanţarea acestui domeniu. După-amiază va fi un spectacol de muzică uşoară, pe scena amenajată în Piaţa Prefecturii, cu artişti locali, cum ar fi Mihai Vulpe, alias Bacio, şi trupa sa, Elena Hazna şi alţii”. Festivalul continuă şi duminică, în această zi fiind programat şi un spectacol de muzică populară, susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, începând cu ora 14:00.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.