Târg caritabil de Paște

0
251

O asociație caritabilă din Aiud a organizat primul târg pentru strângerea de fonduri menite să susțină proiecte de caritate în municipiul de pe Mureș.

 

Jucării de pluș, felicitări pentru sărbătorile pascale și zile onomastice, cercei, șiraguri de mărgele, ouă multicolore, puișori ornamentali din pluș și alte materiale având toate mărimile, vaze de flori și ornamente pentru masa de Paște, chiar și obiecte de îmbrăcăminte au putut fi cumpărate astăzi, 20 aprilie, la Aiud pentru prețuri simbolice în cadrul unui „târg” organizat de o asociație caritabilă.

În organizarea Asociației Caritabile „Maria Agapia” la Aiud a avut loc prima acțiune de strângere de fonduri organizată în acest an în municipiu. Organizat în fiecare an în perioada premergătoarea a sărbătorilor pascale, târgul a ajuns la cea de-a douăsprezecea ediție și are drept scop strângerea unor sume de bani menite susținerii proiectelor dezvoltate de această asociație.

Potrivit declarațiilor făcute de doamna Adriana Câmpean, președinta asociației „Maria Agapia” în majoritatea lor lucrurile vândute sunt confecționate de către membrele asociației și copii școlilor din municipiul Aiud.

„Este un târg ce a devenit tradițional, la fel ca și celelalte activități pe care asociația noastră le desfășoară. Lucrurile pe care le expunem spre vânzare sunt confecționate de membrele noastre și de copii școlilor din Aiud, copii care, o parte dintre ei sunt chiar beneficiari ai programelor noastre. Fondurile pe care le colectăm în acest mod sunt menite să finanțeze unele acțiuni caritabile pe care le derulăm în acest an” ne-a declarat doamna Adriana Câmpean, președinte asociației caritabile aiudene .

Adriana Câmpean ne-a mai informat că sumele strânse în acest mod vor fi folosite pentru premierea elevilor olimpici ai municipiului Aiud, premiere care se va face în cadru festiv pe data de 1 iunie, iar o altă parte din sume vor completa pachetele ce vor fi date drept cadou de Paște celor 15 familii  nevoiașe pe care asociație le are în grijă. În plus de acestea, potrivit doamnei Adriana Câmpean, doi copii suferinzi vor beneficia de suport medical și un tânăr elev va fi susținut în cursul acestui an școlar pentru a frecventa și a se antrena la școala sportivă cu program de gimnastică din Deva.

Dorel Lazăr

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.