Suplimentele alimentare, la control

0
165

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, în perioada 0307.06.2013, a efectuat o serie de acţiuni de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a suplimentelor alimentare.

Comisarii au urmărit ca produsele verificate să aibă documente de provenienţă, ambalajele produselor să nu fie deteriorate, iar termenul de durabilitate să nu fie depăşit.

În cadrul acţiunii de control, au fost verificaţi 10 agenţi economici, iar la 9 dintre aceştia au fost semnalate nereguli. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Gorj au aplicat 5 amenzi contravenţionale în valoare de 5.000 de lei şi 4 avertismente.

    Angajaţii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au constatat la     agenţii economici verificaţi, nereguli la mai multe produse alimentare, de la lipsa numelui şi / sau  adresei poştale a sediului social a importatorului sau distribuitorului, unde pot fi contactaţi  în România pentru produse de import,la lipsa înscrierii menţiunii ,,supliment alimentar” în denumirea sub care se vindea  produsul şi până la nerespectarea menţiunilor generale de etichetare, conform  HG 106/2002, respectiv înscrierea ilizibilă a elementelor de identificare – caracterizare. 

Alexandru Preda

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.