Studenți cu dizabilităţi la Centrul Christian din Târgu-Jiu

0
517

Trei persoane cu dizabilităţi de la „Centrul Christian” din Târgu-Jiu au ajuns studenţi cu acte în regulă în urma examenelor de admitere pentru învăţământul universitar. Ridicat într-o fostă centrală termică de cartier, „Centrul Christian” vine în sprijinul persoanelor cu deficienţe, toate serviciile fiind gratuite, în medie participând aproximativ 40 de persoane la activităţile organizate aici. Persoanele cu dizabilităţi beneficiază de asistenţă de specialitate din partea a nouă angajaţi ai centrului şi desfăşoară activităţi de socializare, de petrecere a timpului liber, de terapie ocupaţională şi beneficiază chiar şi de serviciile unei săli de gimnastică şi exerciţii fizice. Prin activităţile diverse desfăşurate de Centrul Christian, se încearcă reintegrarea acestei categorii, de multe ori marginalizate, în societate.

Înainte de începerea sesiunii de admitere pentru învăţământul universitar, Centrul Christian a organizat o sesiune de informare în care a fost prezentată oferta educaţională a mai multor universităţi din ţară. Au participat aproximativ 50 de persoane, dintre care trei şi-au depus dosarele şi au fost admise să frecventeze cursurile facultăţilor la care au optat.

 Acţiune culturală

Centrul de zi Christian va organiza miercuri, începând cu orele 15:00, o manifestare culturală aflată la prima ediţie, care doreşte să reliefeze talentul şi preocupările cultural-artistice ale persoanelor cu dizabilităţi. La centru sunt foarte multe persoane care scriu poezii, desenează şi chiar cântă foarte bine. Pentru că foarte puţină lume ştie aceste lucruri, uneori şi familiile fiind străine de talentele ascunse ale acestor persoane, conducerea a decis să organizeze manifestarea culturală.

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.