Strănut la Poarta Sărutului

1
647

Noul ministru al energiei, proaspăt uns ministru de Cioloșică a și venit la Poarta Sărutului să-l sperie pe Ciurel cel contestat de ultimul ortac. Lezat în fumurile lui manageriale, Ciurel a spus:

-Dragă Jiule, după cum vezi, eu stau pe un divan de fum cu tridentul electric la purtător și văd că vine unul nou să-mi ceară să plec.

-Chiar te rog să pleci arhonda Ciurel, că eu am suficientă energie neconvențională în stoc și multă putere Bruxeleză. Am suficiente legături cu băieții deștepți din țară și de pretutindeni. Știe și Dacian ce forță de persuasiune am!

Ciurel:-Măi fratele meu când ți-oi trage-un vânt îți pornesc toate turbinele, nu înțelegi că se strică vremea și enrgia solară intră în pardon până la primăvară!

Ministru:- Înțeleg, dar te-aș lua secretar de stat la Energie că eu mai am de făcut niște vizite.

Ciurel:- Fă-le dom’ ministru, fiindcă nici nu știi cât de mic începi să fii. Marii mei mineri de suprafață și sindicaliș- tii dresați o să te ferească de restul de cianură de la Colectiv. Noi, în schimb îți vom da ceva, un coș de termocentrală, un lac de răcire, niște material de șlam și când nu o să mai fii ministru o să tăiești ca pașa de Turceni sau Rovinari. Nmai să nu te întorci la poartă că pune Brâncuși sula lu’ Tătărăscu pe tine și turc te-a făcut.

Ministru:- Ciurele, Ciurele, până la vară mai e timp să te gândești și să candidezi în locul lui Călinoiu. E mai comod și mai bănos decât la CEO.

Ciurel:- Da dacă iau puterea, ce crezi!? Te mai țin în func- ție, că nu mă lasă Gorjul să risc.

Constantin Bunilă

untitled-2

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.