Stănchescu se vrea primar de Târgu-Jiu

0
284

Laurian Stănchescu, poetul şi scriitorul care din anul 2010 tot apare în faţa opiniei publice dat fiind demersul său de repatriere a osemintelor lui Brâncuşi, se vrea, mai nou, primar al municipiului Târgu-Jiu. Stănchescu a făcut anunţul candidaturii sale în timpul unei conferinţe de presă, ce a avut loc ieri, la Târgu-Jiu.

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu are un contracandidat sigur la alegerile din 2016. Scriitorul Laurian Stănchescu şi-a anunţat candidatura pentru şefia municipiului Târgu-Jiu. „La următoarele alegeri locale voi candida la Primăria Târgu-Jiu şi îmi asum această decizie pentru că sunt gorjean după mamă, născut şi crescut la Târgu-Jiu şi sunt profund dezamăgit că autorităţile nu protejează extraordinarul patrimoniu pe care ni l-a lăsat Brâncuşi aici, la Târgu-Jiu”, a declarat poetul Laurian Stănchescu.
Din toamna anului 2010, Laurian Stănchescu încearcă să atragă atenţia autorităţilor şi opiniei publice asupra unui subiect delicat: repatrierea rămăşiţelor pământeşti ale sculptorului Constantin Brâncuşi. Stănchescu spune că, deşi nu s-a bucurat deloc de sprijinul autorităţilor din Târgu-Jiu, are parte de un ajutor importat primit din partea Guvernului, prin premierul Victor Ponta, care se implică în demersul iniţiat de poet.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.