Spitalul Orăşenesc Rovinari, dotat cu CT de ultima generaţie

0
242

Un Computer Tomograf e ultimă generaţie a devenit funcţional în cadrul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan”. Aparatul a fost oficial inaugurat în cursul zilei de joi, la eveniment fiind prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, medici şi alţi specialişti. Noile servicii de imagistică ale unităţii spitaliceşti rovinărene vor fi prinse în contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, astfel că pacienţii vor fi scutiţi de la plata investigaţiilor.

Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari are în dotare un tomograf performant, datorită unui parteneriat public privat realizat între autorităţile rovinărene şi o firmă din domeniul imagisticii medicale. Inaugurarea Computerului Tomograf s-a făcut joi, 14 martie 2013, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, panglica inaugurală fiind tăiată de primarul Dorin Filip şi prefectul Claudiu Teodorescu. „Este o investiţie utilă şi, totodată, o investiţie foarte serioasă pentru oraşul Rovinari şi pentru judeţul Gorj. Mă bucură ca deja putem să dăm câteva modele de bună practică în cea ce priveşte parteneriatul public-privat, pentru că este o soluţie de dezvoltare a judeţului în domeniul sănătăţii, cât şi în celelalte domenii. Pe viitor sper să avem mai multe iniţiative de acest gen. Sănătatea, alături de crearea de locuri de muncă şi de respectarea legalităţii sunt principalele trei obiective ale programului de guvernare, iar autorităţile de aici au dat dovadă de deschidere”, a declarat prefectul Claudiu Teodorescu.

Servicii medicale de ultimă generaţie, la dispoziţia comunităţii

Odată cu punerea în funcţiune a tomografului de la Spitalul Orăşenesc Rovinari, comunitatea deservită de această unitate spitalicească are la dispoziţie un aparat performant cu ajutorul căruia poate beneficia de investigaţii complexe. Managerul firmei private cu care autorităţile rovinărene au încheiat parteneriatul amintit s-a declarat încântat de deschiderea găsită la Rovinari şi a precizat că sunt în stadiul de plan şi alte proiecte. „Am găsit foarte multă deschidere aici şi mă refer la reprezentanţii medicali ai spitalului, cât şi de oficialităţile din zonă, care au fost extrem de receptive şi am considerat că există posibilitatea să dezvoltăm proiecte împreună. Cunoscând competiţia locală, vă spun că este un aparat care oferă facilităţi suplimentare, care poate să asigure investigaţii şi pentru obezi, pacienţi supraponderali, care au greutatea peste 130 kilograme. Este un proiect de deschidere, în care am folosit foarte multă energie şi îmi doresc să fie de succes. Pe viitor, există direcţii în care vrem să ne dezvoltăm, dar nu le-aş anunţa acum pentru că sunt în stadiu de proiect şi nu sunt certitudine”, a menţionat dr. Emilian Anghel, manager. Cât priveşte costurile investigaţiilor efectuate cu acest aparat, Anghel a precizat: „costurile investigaţiile vor fi aliniate la costurile pieţei; există şanse reale să avem contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, drept pentru care investigaţiile vor fi subvenţionate”.
La ora actuală, Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari dispune de aparatură medicală complexă, pentru toate specialităţile din componenţa sa.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.