Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are management privat

0
281

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are management privat

 

Compania ilfoveană Tetraedru Medical Consulting SRL, singura interesată de managementul privat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a reuşit să câştige licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Gorj. Preşedintele CJ Gorj preconizează că de la 1 februarie, spitalul va fi condus de noua firmă, chiar dacă persoana care va ocupa postul de manager va fi una din interiorul unităţii, poate chiar actualul manager, medicul Vasile Stănculete.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are o nouă formă de conducere: management privat. Licitaţia s-a finalizat, contractul fiind semnat miercuri. „Astăzi (n.r.: 16 ianuarie 2013) am semnat hotărârea comisiei care a adjudecat, ca urmare a analizei ofertei şi s-a semnat la firma care s-a înscris şi se încheie contractul pentru preluarea managementului privat al Spitalului Judeţean. Va trebui să vină la contract, să negociem termenii contractuali şi să intre în activitate. Eu cred că până cel târziu 1 februarie să intre în vigoare”, a confirmat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
În ceea ce priveşte numele directorului pe care reprezentanţii firmei Tetraedru Medical Consulting SRL îl vor alege să se ocupe această funcţie, deocamdată nu se ştie nimic sigur, existând posibilitatea de a fi tot Vasile Stănculete, actualul manager al unităţii. „În cadrul spitalului, conducerea, în afară de managementul general, rămâne pe loc. Vom avea director medical, care este al spitalului, iar firma selectată va desfăşura managementul printr-o anumită persoană. Ei vor realiza ceea ce înseamnă activitate de conducere cu personalul spitalului. Din punctul meu de vedere, nu am nicio obiecţie faţă de cei doi directori actuali; ei şi-au făcut treaba atât timp cât au fost manager, respectiv director medical”, a menţionat Călinoiu.

Cine este Tetraedru Medical Consulting SRL?

Firma Tetraedru Medical Consulting SRL a fost înfiinţată în anul 2010, tipul de activitate desfăşurat fiind „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”. Deşi a pornit la drum cu 3 angajaţi, la doar un an de la înfiinţare Tetraedru a reuşit să câştige licitaţia pentru managementul Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin, acest spital devenind prima unitate medicală din România ce a trecut la management privat. Ca şi în cazul SJU Târgu-Jiu, şi la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin singurul ofertant a fost Tetraedru Medical Consulting SRL. Mai mult decât atât, în toamna acestui an, aceeaşi firmă a fost singura înscrisă în cursa pentru managementul privat al Spitalului Judeţean Călăraşi.

Carmina Weber


untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.