SIMULARE BACALUREAT 2014: PESTE JUMĂTATE DIN ELEVII DE CLASA A XII-A AU PROMOVAT LA LIMBA ROMÂNĂ ŞI PROBA LA ALEGERE (VEZI ŞI SITUAŢIA PE JUDEŢE)

0
199
Foto: www.evz.ro
Foto: www.evz.ro
Foto: www.evz.ro

Elevii din clasa a XII-a au obţinut în cadrul simulării desfăşurate la nivel naţional pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta, note de peste 5 astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 53,92% la proba la alegere a profilului.

,,Analizele efectuate până la această dată arată că elevii clasei a XII-a au obținut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 53,92% la proba la alegere a profilului. Situația pentru clasa a XI-a se prezintă astfel: la proba de Limba română — 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă — 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) — 36,32%”, se arat într-un comunicat emis de MEN.

Noutatea introdusă de MEN la simulările din acest an este dată de faptul că au fost examinaţi şi elevii claselor a XI-a, iar subiectele probelor au fost unice, la nivel naţional. Rezultatele simulării nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

SITUAŢIA PE JUDEŢE ÎN URMA SIMULĂRII NAŢIONALE PENTRU CLASELE A XI-A ŞI A XII-A

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.