ŞI LA MOTRU ,,E VERDE LA CIRCULAŢIE…”

0
1015

campnie lidl politia rutira

         Poliţiştii motreni au dat ,,Verde la educaţie, pentru circulaţie”, duminică 29 septembrie, alături de partenerul Lidl, care a fost şi gazda manifestării.

      Evenimentul s-a desfăşurat pe mai multe etape, pornind de la explicaţiile privind semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regulile de circulaţie destinate pietonilor, expuse de agentul de politie rutieră Cîrlogea Constantin, până la ,,proba practică” a modului în care ,,concurenţii participanţi” au înţeles regulile de circulaţie.

campnie lidl politia rutira 1

      ,,Orăşelul” amenajat ad-hoc la intrarea în magazin (din cauza ploii , care a încurcat cumva ,,mersul lucrurilor”) a fost ,, calcat în picioare” de zeci de participanţi, care au fost ademeniţi cu premii simbolice de către reprezentanţii Lidl şi  Poliţiei municipiului Motru.

      Acţiunea de la Motru face parte dintr-un proiect desfăşurat la nivel naţional, în care LIDL cu sprijinul Poliţiei Române a lansat acţiunea ,,Verde la educaţie, pentru circulaţie”, urmărind promovarea unui comportament rutier responsabil în trafic.

         Cu privire la evenimentul desfăşurat la nivel naţional, comisarul-şef de poliţie Lucian Diniţă preciza:

Lucian-Dinita-seful-Politiei-Rutiere

„… Pentru Politia Română, prevenirea accidentelor rutiere este o prioritate. Considerăm că este necesar ca orice copil să învete si să respecte regulile de circulatie, pentru a preîntâmpina situatii nefericite. Sperăm ca acest proiect să-i ajute atât pe copii, cât si pe părinti să constientizeze importanta semnelor de circulatie.”

 

campnie lidl politia rutira 3

         Din analiza efectuată la nivel national, în primele opt luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, dinamica accidentelor grave de circulatie a relevat faptul că s-au înregistrat 204 accidente de circulatie în care au fost implicati cu vinovătie copii cu vârste între 5 si 10 ani, în urma cărora a rezultat decesul a 20 de copii si rănirea gravă a altor 189.

        În cadrul acţiunii de la Motru s-au desfăşurat activităţi preventiv – educative menite să conducă la reducerea riscului rutier în rândul copiilor cu vârste între cinci şi zece ani dar şi să conştientizeze părinţii că fac parte dintre cei care ,,poartă crucea” greşelilor copiilor lor şi nu numai.

Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.