Se asfaltează pe bani europeni, la Preajba

0
193

Cartierul Preajba, situat la marginea municipiului Târgu-Jiu, era ieri ,,inundat” de muncitori şi utilaje care ,,băteau”, sub lumina unui soare arzător, pământul. În cartierul cu aproximativ 180 de case ridicate şi care beneficiază de toate utilităţile, cu excepţia gazelor, utilajele ,,brăzdau” străzile, lăsând în urmă o dâră de asfalt fierbinte.

Viceprimarul Aurel Popescu, prezent ieri pe şantier, a făcut o prezentare a investiţilor, lucrări care avansează ,,ca la carte” şi care urmează să se finalizeze într-o perioadă foarte scurtă de timp. ,,E un cartier care, iată, a prins deja contur şi acum suntem într-o fază foarte avansată, foarte înaintată a lucrărilor finale. Se lucrează la sistematizarea în interior, constructorii îşi fac treaba, sunt foarte serioşi, avem toate garanţiile că într-o perioadă foarte scurtă de timp o să terminăm atât sistematizarea în cartierul de pe Aviatorilor, cât şi sistematizarea din cartierul Narciselor”, a declarat  viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

Primăria Târgu-Jiu vrea extinderea cartierului

Viceprimarul Aurel Popescu consideră că lucrările de pe şantier sunt extrem de importante, necesitând o atenţie sporită pentru a crea condiţii cât mai plăcute tinerilor care locuiesc în zonă. Acesta a făcut referire la oportunităţile de extindere ale cartierului şi la numărul celor aproximativ 200 de locuinţe aflate în incintă, unele finalizate, altele în construcţie sau în stadiul de finalizare şi care, aşteaptă, vecini noi.

,,Sunt circa 200 de locuinţe, în curs de execuţie sunt peste 180-190 de locuinţe şi sunt 10-15 fundaţii care aşteaptă ca proprietarii să continue lucrările. Ne dorim să se dezvolte în continuare cartierul, mai sunt posibilităţi de extindere, noi suntem deschişi, şi aşteptăm ca şi alte persoane să vină şi să îşi cumpere şi să dezvolte locuinţe personale”, a mai precizat Aurel Popescu.

Străzi asfaltate cu bani europeni

Lucrările de asfaltare, cu utilităţile, dar şi de amenajare a peisajului urbanistic din cartierul Preajba sunt realizate prin fonduri europene, contribuţia primăriei municipiului Târgu-Jiu fiind de doar 2%. ,,(…)În incinta acestui cartier, partea de sistematizare, străzi şi trotuare a fost prinsă într-un program de finanţare pe Programul Operaţional Regional, deci prin fonduri europene, nerambursabile, valoarea de co-finanţare a Primăriei municipiului Târgu-Jiu fiind de 2%”, a precizat directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, Marius Ionescu. Acesta a mai precizat că ,,pe bani europeni”, tot prin Programul Operaţional Regional, au mai beneficiat de modernizări şi alte cartiere ale municipiului: ,,Au mai fost o serie de cartiere ale municipiului Târgu-Jiu care au făcut parte din acest pachet, cartierul Tismana, care a fost finalizat, cartierul Bicaz, zone adiacente cartierului Bicaz, zona Panduraşul, unde deja sunt finalizate lucrările; se lucrează la mici retuşuri în zona trotuarelor şi o parte din echipă este deja în ultimul punct de lucru, în zona Narciselor, acolo unde avem de asemenea locuinţe pentru tineri şi blocurile ANL”.

Portofoliu depus pentru fonduri noi

Valoarea acestui proiect, finanţat prin fonduri europene, este de aproximativ 400 de miliarde de lei vechi. Reprezentanţii primăriei au precizat că proiectul, care se derulează conform planului, urmează să fie finalizat undeva prin luna septembrie.

Marius Ionescu a precizat şi că Primăria Târgu-Jiu are un portofoliu pregătit şi depus pentru perioada 2014-2020, în încercarea de a atrage noi fonduri de care să beneficieze, prin intermediul altor proiecte, locuitorii municipiului de pe Jiu.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.