Schiorii au testat cele cinci pârtii din Rânca

0
260

Schiorii au testat  cele cinci pârtii din Rânca

Sute de iubitori ai muntelui au ales ca destinaţie de week-end staţiunea montană Rânca. Începând din acest sfârşit de săptămână, la Rânca funcţionează toate cele cinci pârtii de schi, fiecare dintre ele având un grad diferit de dificultate. Potrivit reprezentanţilor Salvamont Gorj, stratul de zăpadă ajunge la aproximativ 80 de centimetri. Cum era de aşteptat, nu au lipsit nici micile accidente, dar numărul acestora a fost destul de redus, fiind vorba doar despre două cazuri.

Ca şi anul trecut, şi în această iarnă staţiunea Rânca atrage turiştii precum un magnet. Deşi se schiază doar de o săptămână, în cel de-al doilea week-end al sezonului de schi schiorii au testat toate cele cinci pârtii. „A fost un week-end bunla Rânca, în staţiune ajungând câteva sute de turişti. Drumul de acces în staţiune a fost bun. S-a schiat pe toate cele cinci pârtii – patru în centrul staţiunii şi una pe Vârful Păpuşa”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Vremea a ţinut cu turiştii, fiind numai bună pentru practicarea sporturilor de iarnă. Cei care nu au avut curajul sau tentaţia de a încerca shiurile sau săniuţa, s-au delectat cu un vin fiert cu scorţişoară. Din fericire, salvamontiştii au avut parte de un week-end puţin mai liniştit spre deosebire de cel de săptămâna trecută. „Am avut doar două cazuri, o entorsă la picior şi o luxaţie la mână, ambele incidente petrecându-se sâmbătă. Nu a fost nimic grav, însă”, a menţionat Sabin Cornoiu, şeful salvamontiştilor gorjeani.

Cel mai probabil, week-end-ul viitor numărul turiştilor va creşte, cu atât mai mult cu cât de vineri începe şi vacanţa de iarnă.

C.W.

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.