Şapte ani de închisoare cu executare pentru ex-deputatul PSD Mugurel Surupăceanu. Sentinţa nu este definitivă!

0
225

Fostul deputat social-democrat Mugurel Surupăceanu a fost condamnat marţi la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul ,,Buldotancul”, anunţă Agerpres.

mugurel surupaceanu

Conform sentinţei Tribunalului Gorj, a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani şi 6 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul ,,Buldotancul”, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai mare dintre cele doua, cea de 7 ani.

Mugurel Surupăceanu a declarat că va face apel la Curtea de Apel Craiova.

,,Este doar prima instanţă, mai există două căi de atac. Cred că este o răzbunare, mai ales că am fost singurul politician care a câştigat un proces împotriva lui Traian Băsescu şi în acelaşi timp am avut curajul să spun nişte adevăruri. În mod cert voi face apel şi sper că se va îndrepta această eroare juridică”, a spus Mugurel Surupăceanu.

În acelaşi dosar, Dumitru Cristea, fostul director general al Complexului Energetic Turceni a luat şase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, iar reprezentantul firmei lui Mugurel Surupăceanu, Sorin Buşan, a fost condamnat la sase ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

Ceilalţi doi inculpaţi în dosar, Vasile Ioan Viorel si Silvică Boiangiu, foşti directori ai C omplexului Energetic Turceni, au primit condamnări de 4 ani închisoare cu suspendare.

Dosarul în care au fost condamnaţi a plecat de la faptul că firma lui Surupăceanu a achiziţionat un buldotanc defect din străinatate, pe care l-a vândut la un preţ supraevaluat Complexului Energetic Turceni, creându-se acestuia un prejudiciu de peste 800.000 de lei.

Dosarul ,,Buldotancul” s-a aflat, initial, pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru ca Mugurel Surupăceanu ocupa în toamna anului trecut, un post de deputat. Surupăceanu însă a demisionat, atât din Camera Deputaţilor, cât şi din PSD, iar dosarul a fost trimis spre soluţionare către Tribunalul Gorj.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.