Salvează o viaţă! Ajută-l pe Cristi să trăiască!

0
316

Un băiat de 15 ani şi jumătate din comuna Runcu a fost diagnosticat cu o boală cumplită, ,,cancer osos”, şi are nevoie de ajutorul nostru pentru efectuarea unei operaţii destul de costisitoare pentru familia sa. Cumplita boală a lovit prin februarie 2013, când tânărul, elev al Liceului Energetic din Târgu-Jiu, se întorcea de la şcoală. În drum spre casă, Cristi a simţit la nivelul umărului drept uşoare „furnicături”, iar la scurtă vreme a început să prezinte o uşoară tumefacţie la palpare, cu diametrul de aproximativ 2 centimetri.

Diagnostic greşit pus la UPU Târgu-Jiu

Mama băiatului spune că imediat s-au prezentat la Spitalul ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, la Unitatea Primiri Urgenţe, unde adolescentul a fost consultat rapid şi a primit un diagnostic total greşit. În urma consultului de ,,specialitate”, Cristi Constantin Rostogolea a fost trimis acasă şi pus să urmeze un tratament cu antiinflamatoare locale şi calmante. După încheierea tratamentului, durerile au apărut atât în repaus, cât şi în efectuarea anumitor mişcări, urmate de creşterea în dimensiuni a tumefacţiei.

Ajunşi din nou la spitalul din Târgu-Jiu, medicii i-au trimis la Spitalul ,,Marie Curie” din Bucureşti, pentru efectuarea de analize amănunţite. Aşa au aflat părinţii că fiul lor suferă de o maladie care nu iartă: cancer osos. Băiatul a fost îndrumat să urmeze chimioterapia.

 Bani insuficienţi pentru operaţie

Băiatul este programat pentru o intervenţie chirurgicală pe data de 15 august, însă banii, aproximativ 20.000 de euro, sunt o sumă astronomică pentru familia lui. Dacă toate analizele pe care băiatul le va efectua la sfârşitul acestei săptămâni vor ieşi bine şi banii se vor strânge în cont, operaţia urmează să aibă loc la data stabilită. „Merit şi eu o şansă la viaţă!”, spune tânărul care apelează la bunăvoinţa celor cu dare de mână, dar şi cu suflet mare.

 Orice ajutor contează!

Primăria Runcu a acordat deja sprijin tânărului, oferindu-i 3.000 de lei, iar în această săptămână, primarul Adi Cîmpeanu spune că se va organiza în comună o acţiune de colectare de fonduri. ,,Domnul primar ne-a ajutat cu o sumă de bani depusă în contul băieţelului. Pe numele lui am deschis şi contul respectiv, în euro şi în lei. Am fost ajutaţi cu o sumă de 30 de milioane (n.r. lei vechi) şi suntem foarte mulţumiţi de gestul dânsului”, a precizat mama băiatului.

Ca să îl ajuţi pe Cristi, nu trebuie decât să mergi până la o agenţie a Băncii Transilvania şi să virezi în conturile deschise pe numele lui o sumă cât de mică, dar care îi poate schimba viaţa.

Conturile pentru donaţii sunt următoarele:

RO42BTRLRONCRTO215115801 (lei) şi RO89BTREURCATO215115801 (euro)

 Operat în ţară

În urmă cu puţin timp, băiatul a terminat cura de citostatice pe care o urma, iar vineri este programat să efectueze o serie de analize, tomograf şi RMN. Operaţia va fi făcută în ţară de către celebrul medic, profesorul Gheorghe Burnei, şeful Clinicii de Ortopedie Pediatrică de la Marie Curie”, familia fiind mulţumită pentru că va economisi destul de mulţi bani, pentru că nu vor mai fi necesare cheltuielile pentru transport, costuri neaşteptate şi posibile taxe percepute de spitalele din afară.Din câte am înţeles, operaţia va fi efectuată de profesorul Burnei, care este foarte bun, operează şi în străinătate şi nu o să fim puşi pe drumuri, pentru că operaţia se va face aici, în Bucureşti”, a mai spus mama tânărului.

Susţinut de familie, tânărul are o voinţă extrem de mare de a învinge boala, însă are nevoie puţin şi de ajutorul nostru.

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.