SALVAMONT, APLICAŢIA CARE ÎŢI SALVEAZĂ VIAŢA PE MUNTE

0
254

salvamont

Salvamont este aplicaţia oficială a Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.). Cu ajutorul acestei aplicaţii se pot afla cele mai importante avertismente montane, se pot planifica din timp excursiile cu ajutorul Dispeceratului Salvamont şi mai noi informaţii despre starea vremii, traseele montane, contactele şi locaţiile cabanelor şi pârtiilor din întreaga ţară pot fi verificate oricând de pe telefonul personal.

Salvamont este aplicaţia oficială a Asociaţiei Naţională a Salvatorilor Montani din România realizată în parteneriat cu un operator de telefonie mobilă. Aplicaţia are un serviciu de localizare a pozitiei telefonului, activat la cererea utilizatorului. Posesorii de smartphone, care sunt interesaţi de zona montană, sunt sfătuiţi să îşi instaleze această aplicaţie, care le poate salva viaţa.

Cum te localizează Salvamontul?

Aplicaţia localizează poziţia telefonului folosind funcţia GPS sau triangulaţia antenelor de telefonie mobilă. Poate notifica în timp real dispeceratul Salvamont despre traseul şi coordonatele celui de pe munte, altitudinea şi chiar şi nivelul bateriei telefonului. Când turiştii sau persoane rătăcite pe munte apelează de urgenţă dispeceratul, poziţia lor poate fi uşor găsită datorită aplicaţiei, reducându-se extrem de mult timpul de localizare şi salvare. Echipele Salvamont pot localiza poziţia telefonului, coordonatele geografice şi nivelul bateriei. Chiar dacă telefonul nu mai este în raza de acoperire a reţelei de telefonie folosite, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizării, iar la prima conexiune în reţea, dispeceratul Salvamont va putea vedea din nou coordonatele locaţiei utilizatorului. Turiştii care folosesc aplicaţia pot notifica în timp real dispeceratul Salvamont, cu ajutorul butonului SOS din aplicaţie, atunci când au nevoie de ajutor.

Timpii de intervenţie, reduşi considerabil

Potrivit directorului Salvamont Gorj, această aplicaţie „permite localizarea accidentelor pe munte, sfaturi, informaţii, planificări de ture şi aşa mai departe”. Acest serviciu este recomandat tuturor celor care călătoresc pe munte în vreme dificilă sau pe trasee necunoscute, echipa Salvamont putând astfel monitoriza numărul turiştilor care se află în zone de risc, iar în cazul în care aceştia apelează de urgenţă dispeceratul, poziţia lor poate fi foarte uşor găsită, reducând extrem de mult timpul de localizare şi salvare. „Aplicaţia se instalează pe telefon, doar pe cele cu android, apoi se poate folosi oricând pentru a cere informaţii, a anunţa ture, pentru a intra în direct cu salvamontul şi atunci când utilizatorul merge pe munte şi consideră că pot exista riscuri şi doreşte să fie găsit uşor activează opţiunea de urmărire pe traseu şi noi primim datele respective şi îl localizăm imediat”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Aplicaţia Salvamont asigură reducerea timpilor de intervenţie şi astfel măreşte şansele de supravieţuire a accidentaţilor.

53 echipe de Salvamont, în Romania

În Romania sunt 53 de echipe Salvamont localizate în judeţele Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Valcea şi Vrancea. Echipele Salvamont pot fi contactate pentru informaţii şi la numarul de telefon al Dispeceratului National Salvamont 0725.826.668 (0salvamont).

 

Carmina W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.