Salina Artificială „Tudor Vladimirescu”, atracţie pentru doljeni

0
246

Salina Artificială „Tudor Vladimirescu”, atracţie pentru doljeni

Salina Artificială de Suprafaţă a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimriescu” din comuna Runcu atrage pacienţi nu doare de pe plan local, ci şi din afara judeţului Gorj. De duminică au ajuns la spital doi doljeni care sunt cazaţi în Vila Medicilor şi fac şedinţe de salinoterapie contra-cost. Cei doi se declară deosebit de mulţumiţi de condiţiile de cazare şi tratament de la această unitate sanitară. Conducerea spitalului a mai primit şi alte solicitări, cele mai multe venind din partea doljenilor, pe locul doi fiind cele venite de la cetăţeni din Mehedinţi.

În urmă cu două săptămâni, mai exact în data de 16 ianuarie, reprezentanţii Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” şi cei ai Consiliul Judeţean Gorj, au inaugurat un serviciu medical nou: „Compartimentul de Recuperare Medicală Respiratorie” ce cuprinde în structura sa: Sala de Kinetoterapie şi Salina Artificială de Suprafaţă, obiective realizate în spaţii dezafectate, nefolosite din anii 1940 – 1950. La acţiune au participat peste 100 de persoane interesate de noile servicii oferite de spital. Inaugurarea s-a desfăşurat sub patronajul Consiliului Judeţean Gorj. Investiţia s-a bucurat de finanţarea şi coordonarea Consiliului Judeţean Gorj şi s-a derulat conform contractului atribuit prin licitaţie publică în sistemul electronic al achiziţiilor publice, fără întârzieri sau majorări ale sumelor contractate iniţial.
În şedinţa Comitetului Director din data de 21 ianuarie au fost aprobate tarifele ce urmează a fi încasate de la beneficiarii noştri care solicită aceste servicii fără a avea bilet de trimitere, după cum urmează: Şedinţa de haloterapie – 8 lei şi Cazare/cameră/24 ore – 40 lei.
Salina “Tudor Vladimirescu”, de la data inaugurării ( 16 ianuarie 2013 ) şi până astăzi ( 28 ianuarie 2013 ), a primit deja un număr de 48 pacienţi în regim intern şi 104 beneficiari în regim deschis, prin ambulatoriul de specialitate. Sala de kinetoterapie, începând cu data inaugurării şi până astăzi a avut deja 48 pacienţi din cadrul spitalului.

Solicitări din afara judeţului Gorj

Salina Artificială de Suprafaţă atrage şi persoane din afara judeţului. Potrivit conducerii Spitalului de Pneumoftiziologie, până acum s-au primit peste zece solicitări din Dolj şi cinci-şase din Severin. În plus, deja doi doljeni au ajuns la spital, special pentru a face cure de salinoterapie. „Duminică, au sosit şi primii beneficiari din judeţul Dolj, care au solicitat pachet complet: abonament la Salină, cazare la Vila Spitalului şi masă de la firma de catering ce deserveşte spitalul”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”.
Unul dintre primii beneficiari ai şedinţelor de haloterapie este pensionarul Gheorghe Filipescu, în vârstă de 74 de ani; el a venit din localitatea Moţăţei, de lângă Calafat şi este cazat în Vila Medicilor. „Am luat legătura prin internet cu o doamnă de aici. Am văzut care sunt condiţiile de cazare şi pot să spun că personalul este foarte amabil, iar mediul ambiant este foarte plăcut. Voi sta aici cât stabilesc medicii că am nevoie. Am o viroză, un rinichi unic chirurgical, o hepatită cronică lent evolutivă”, a declarat Gheorghe Filipescu. Doljeanul este însoţit de un prieten de-al său, în vârstă de 27 de ani. „Eu am mai fost la domnul manager şi astă-primăvară. M-au găsit cu o pată pe pleura stângă acum 3-4 ani şi am venit aici pentru a mă trata. Suntem foarte mulţumiţi de condiţiile de aici”, a precizat Claudiu Sorin Dascăl.
Datorită eforturilor echipei manageriale a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu de a promova unitatea, numărul pacienţilor din alte judeţe a crescut semnificativ, ajungând la 12%.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.