S-a inaugurat Laboratorul de kinetoterapie şi kinetoprofilaxie

0
304

În data de 3 aprilie 2013, a fost inaugurat Laboratorul de kinetoterapie şi kinetoprofilaxie al Facultăţii de Educaţie Fizică, Litere şi Kinetoterapie din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Decanul Monica Bîcă s-a implicat trup şi suflet în amenajarea şi dotarea acestui laborator, de care s-a ocupat împreună cu kinetoterapeutul Tiberiu Tătaru.
Facultatea de Educaţie Fizică, Litere şi Kinetoterapie din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu are un laborator de kinetoterapie şi kinetoprofilaxie. Acesta a fost inaugurat oficial ieri, 3 aprilie 2013. „Acesta este primul laborator destinat domeniului kinetoterapie şi mobilitate specială, domeniu situat la graniţa dintre medicină ţi educaţie fizică. Laboratorul de kinetoterapie şi kinetoprofilaxie al Facultăţii de Educaţie Fizică, Litere şi Kinetoterapie din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu dispune de aparatură medicală de specialitate, care va veni în sprijinul activităţii didactice şi de cercetare a tuturor profesorilor şi studenţilor, atât pentru aprofundarea cunoştinţelor teoretice, cât şi pentru iniţierea în metodica şi practica specifică acestui domeniu, respectând cerinţele impuse de învăţământul universitar modern”, explică Monica Bîcă, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică, Litere şi Kinetoterapie.

Kinetoterapeutul Tătaru, profesor la UCB

Kinetoterapeutul Tiberiu Tătaru este unul dintre cadrele didactice care îi pregăteşte pe studenţii de la Kinetoterapie. Prezent la inaugurarea laboratorului, Tătaru a subliniat importanţa noului laborator: „salut iniţiativa doamnei Monica Bîcă, decanul Facultăţii de de Educaţie Fizică, Litere şi Kinetoterapie din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu de a înfiinţa această secţie de kinetoterapie. Era nevoie de specialişti în acest domeniu în judeţul Gorj, dat fiind faptul că eu am fost singur, ca profesie, în judeţul nostru, destul de mulţi ani, acum voi avea ocazia de a avea colegi şi de a reuşi să facem lucruri bune pentru pacienţii ce apelează la serviciile noastre”.
Laboratorul de kinetoterapie şi kinetoprofilaxie este un obiectiv important în viaţa academică a Facultăţii de Educaţie Fizică, Litere şi Kinetoterapie. Laboratorul se află în sediul facultăţii de pe Calea Bucureşti.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.