ROMÂN, AGHIOTANT ÎN NOUA MAFIE

0
256

     Valică Buzilă, născut   la 26.05.1970 în Sineşti -România,cu rezidenţă în Montelepre, a fost  considerat de presa italiană ca fiind unul din exponenţii de seamă a  noii Mafii din Camporeale (născută din unirea organizaţiilor istorice ,,San Giuseppe Jato” şi ,,Partinico”) aghiotantul lui Giuseppe Lombardo, şeful Mafiei din Montelepre.

     Numele românului este legat de asasinarea pe 23 decembrie 2012 a  lui  Giuseppe Billitteri, un oponent al reorganizarii teritoriale a noii grupări mafiote, având legături de sânge cu Sergio Damiani, om de onoare al familiei mafiote din Monreale. Intreceptarea în mediu ambiental a  membrilor noii Mafii a scos  la iveală, cum  Giuseppe Lombardo îl ruga pe  Valică Buzilă să-i aducă ,,… două, trei funii… Două trei funii curate să-mi aduci …”, lăsând să se înţeleagă că cei doi sunt autorii omorului.

 Primarul din Montelepre, Giacomo Tinervia şi Valică Buzilă ridicaţi de carabineri

      Direcţia Districtuală Antimafia din Palermo, a documentat cum Cosa Nostra se reorganizase, prin constituirea ,,noii organizaţii în Camporeale” şi cum  gruparea a reuşit  să se impună cu forţa în faţa altora.

      Carabinerii, în ziua de 8 aprile 2013, au arestat 37 de persoane, printre acestea,  alături de Giuseppe Lombardo şi Valică Buzilă, se află şi primarul din Montelepre, Giacomo Tinervia, care este acuzat de extorcare şi complicitate la extorcare, acesta  fiind şi el un apropiat al lui  Giuseppe Lombardo.

 A.B.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.