REŢINUŢI PENTRU BRACONAJ CINEGETIC

Ieri, 31 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au efectuat 12 percheziţii la locuinţele unor persoane din localităţile Moţăţei, Unirea şi Pleniţa, judeţul Dolj, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

0
173

Poliţiştii din Dolj, cu sprijinul DOS (Direcţiei Operaţiuni Speciale), au efectuat 12 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Au fost indisponibilizate zeci de kilograme de carne de vânat, cartuşe de vânătoare, o puşcă cu aer comprimat şi 16 câini din rasa ogar sau metis de ogar, iar şase bărbaţi au fost reţinuţi.

Ieri, 31 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au efectuat 12 percheziţii la locuinţele unor persoane din localităţile Moţăţei, Unirea şi Pleniţa, judeţul Dolj, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2018, persoanele în cauză ar fi vânat animale, în zona celor 3 localităţi din judeţul Dolj, folosind arme de vânătoare şi câini din rasa ogar sau metis de ogar.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit la locuinţele persoanelor în cauză, 81 de kilograme de carne de căprior în carcasă, 22 de iepuri, 77 de cartuşe de vânătoare cu alice, o puşcă cu aer comprimat, 155 de diaboluri, 9 proiectoare şi 100 de pachete de ţigări bănuite a proveni din contrabandă, bunuri care au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, au fost indisponibilizaţi 16 câini din rasa ogar sau metis de ogar, care au fost descoperiţi la locuinţele percheziţionate, cu privire la care existau indicii că ar fi fost folosiţi la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic.

Şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, din localităţile sus menţionate, au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pentru audieri.

Şase reţineri pentru 24 de ore

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au reţinut cele 6 persoane pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanţei de judecată, în cursul acestei zile, cu propunere de arestare preventivă. Acestea sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă cu produse din tutun.

La activităţi au mai participat poliţişti din cadrul serviciilor de investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, respectiv ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, poliţişti din Băileşti, Calafat, precum şi din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.