Rectorul UMF Craiova prezent la simpozionul medical al SJU Târgu-Jiu

0
282

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a organizat, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj, un simpozion medical, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii. „Educaţie, performanţă şi progres în medicina gorjeană” a fost tema simpozionului. La invitaţia managerului Cristian Vlădăianu a venit la simpozion şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova.

Pe data de 3 aprilie, la Sala Maură a Palatului Administrativ Gorj s-a desfăşurat simpozionul “Educaţie, performanţă, progres în medicina din Gorj”. Evenimentul a fost organizat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii. „Simpozionul de astăzi, cu titlul „Educaţie, performanţă, progres a fost organizat de către conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu împreună cu Consiliul Judeţean Gorj. De ce acest titlu?! Pentru că numai prin educaţie putem să atingem performanţa şi astfel să mergem spre calea progresului. Sperăm să fie începutul unei bune colaborări cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, colaborare care să îmbunătăţească în mod considerabil, înainte de toate, calitatea actului medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu”, a declarat Cristina Căliman, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Cristian Vlădoianu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a argumentat alegerea temei simpozionului, precizând că aceasta este una „generoasă” şi anume: „Educaţie, performanţă şi progres în medicina gorjeană”. Considerentul primar al acestei alegeri a fost faptul că trăim într-o lume a schimbărilor alerte în care soluţia de supravieţuire este adaptabilitatea. Dacă, în cazul nostru, vorbim despre supravieţuire în sens metaforic, în cazul pacienţilor vorbim de supravieţuire la propriu şi de aceea, adaptarea noastră are efecte majore din punct de vedere social. Soluţia adaptării consider că este educaţia. Pornind de aici, nu avem cum să nu obţinem performanţă, performanţă care, evident, va duce la scopul primar al fiecărei activităţi umane şi anume progresul”.

Preşedintele CJ Gorj susţine iniţiativele managerului SJU

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a participat la Simpozionul “Educaţie, performanţă, progres în medicina din Gorj” în calitate de invitat. Acesta a apreciat iniţiativa conducerii SJU de a organiza un astfel de eveniment. „De la început am îmbrăţişat ideea managerului de a organiza această întâlnire. Tema este una importantă şi trebuie să facem cu toţii ceea ce este necesar ca sistemul să funcţioneze. De aceea, pentru a avea măsuri administrative corespunzătoare, este nevoie să cunoşti indicatorii pe care trebuie să îi realizezi şi pe care să-i susţii”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Invitaţi la eveniment au fost reprezentanţi ai autorităţilor locale, cadre medicale şi nume sonore ale vieţii medicale, între care: Prof. Univ. Dr. Ion Rogoveanu – rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova, Prof. Univ. Dr. Tudor Udriştoiu – preşedinte al Colegiului Medicilor Dolj, Dr. George Beţiu – Director Executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.