Record de casatorii la Poarta Sarutului

0
258

Record de căsătorii la Poarta Sărutului

Nu mai puţin de 24 de cupluri s-au înscris la Primăria Municipiului Târgu-Jiu pentru a se căsători în noaptea de Anul Nou, la Poarta Sărutului. Tradiţia acestor căsătorii a devenit atât de iubită de tineri încât a depăşit graniţele judeţului. În acest an, îşi vor uni destinele la Poarta Sărutului şi tineri din Harghita, Călăraşi, Vâlcea şi alte colţuri ale ţării. 

Poarta Sărutului din Parcul Central al municipiului Târgu-Jiu atrage ca un magnet tinerii care doresc să-şi unească destinele în noaptea de Revelion. Şi în acest an, tradiţia căsătoriilor oficiate la Cumpăna dintre ani continuă, lista de aşteptare fiind încă deschisă. Până în prezent, 24 de cupluri au depus cereri pentru a-şi uni destinele în noaptea de Revelion în faţa Porţii Sărutului din Târgu-Jiu. Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu-Jiu, a precizat că lista este deschisă şi este posibil ca numărul celor care îşi vor unii destinele să crească: „Momentan, lista este un provizorie, fiind foarte posibil ca numărul doritorilor să crească până la Revelion. „Pe lista de aşteptare sunt înscrise 24 de cupluri şi se mai pot înscrie. Avem cel mai mare număr de perechi de până acum, este foarte posibil ca numărul lor să crească. Îi aşteptăm cu mare drag, a devenit deja tradiţie cunoscută şi în alte judeţe: avem tineri din Harghita, Vâlcea şi alte judeţe”.

19-21 decembrie, perioada de depunere a documentelor

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, perioada de depunere a documentelor în vederea oficierii căsătoriei la Poarta Sărutului este 19-21 decembrie. “În ceea ce priveşte documentele pentru încheierea căsătoriei, în mod obligatoriu trebuie actele de identitate în original şi copie xerox, certificatele de naştere ale viitorilor soţi, în original şi copie xerox, certificatele medicale privind starea sănătăţii, care sunt valabile 14 zile de la data emiterii şi care trebuie să cuprindă menţiunea expresă: „se poate” sau „nu se poate căsători”; trebuie neapărat să conţină această menţiune”, a menţionat directorul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu. În cazul în care, persoanele care urmează să se căsătorească nu sunt la prima căsătorie, trebuie să facă dovada desfacerii căsătoriei anterioare, în baza sentinţei de divorţ rămase definitivă şi irevocabilă. În ceea priveşte costurile unei căsătorii, Laurenţiu Dan a precizat că “cererea pe care o vor completa viitori tineri va fi timbrată cu un timbru în valoare de 2 lei, iar taxa a rămas neschimbată, fiind 400 lei, care se va achita la Serviciul de Stare Civilă”. Ca o condiţie obligatorie, ambii soţi trebuie să fie prezenţi la depunerea documentelor şi se va face o cerere care se va supune aprobării domnului primar în vederea oficierii căsătoriei la Poarta Sărutului.

Ca de obicei, din partea autorităţilor, proaspăt căsătoriţii din noaptea de Revelion vor primi şampanie şi tort, iar viitoarele doamne vor primi şi câte un buchet de flori.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.