Puştai rezervat înainte meciului cu Levadia Tallinn

0
195

Deşi Pandurii au prima şansă la calificarea în turul al treilea al UEFA Europa League, iar suporterii, jucătorii şi conducătorii sunt mai mult decât încrezători, antrenorul, Cristi Puştai este oarecum şceptic şi nu se hazardează în declaraţii glorioase înainte de disputarea meciului de azi, de la Târgu-Jiu.

Dacă vor trece mai departe de cei de la Levadia Tallinn, Pandurii vor juca împotriva formaţiei israeliene, Hapoel Tel Aviv, întrucât echipa din Israel este ca şi calificată după victoria din deplasare cu bulgarii de la Beroe Stara Zagora, scor 4-1.

,,Ambele echipe au aceleaşi şanse”

Antrenorul Pandurilor este de părere că ambele echipe pornesc cu şanse egale în meciul din această seară şi totodată, chiar dacă meciul se va disputa pe teren propriu va fi unul dificil întrucât din deplasarea din Estonia s-au întors fără nici un gol marcat. ,,Este un joc dificil prin prisma faptului că nu ne-am creat  niciun fel de avantaj în meciul tur. Acel 0-0, chiar dacă am punctat poate la impresia artistică, la datele statistice, s-a terminat 0 la 0 şi în momentul în care jocul va începe, ambele echipe au aceleaşi şanse. Asta încercam să le transmit jucătorilor chiar şi în antrenamentul de astăzi. Trebuie să rămânem concentraţi, pentru că un meci nu seamănă cu celălalt, şi s-ar putea să nu mai dominăm aşa ca în meciul tur. Este important să înscriem din situaţiile pe care le creăm şi să câştigăm acest joc. Ca şi rezultat de pornire ambele echipe au aceleaşi şanse”, a declarat Cristi Puştai.

Meci greu pe stadionul ,,Municipal”

Cristi Puştai speră la un scenariu perfect, la calificare, deşi afirmă că meciul împotriva estonienilor nu va fi deloc unul uşor. ,,Profesorul” speră ca elevii săi să înscrie cât mai repede pentru a scăpa de un final de meci tensionat: ,, Să câştigăm… să ne calificăm. Până la urmă la aceste jocuri contează calificarea. (…) Nimeni nu urmăreşte să dea gol în ultima secundă şi să câştige. Cred că oricine şi-ar dori să dea în prima secundă şi să câştige. Este un meci greu, v-am zis, nu seamănă un meci cu celălalt. S-ar putea ca adversarul să abordeze acest meci cu altă partitură. Este foarte important să nu primim gol, pentru că nu am reuşit să marcăm la Tallinn. În meciul cu Braşovul am reuşit să marcăm 3 goluri, ar fi bine să nu primim gol, pentru că dacă primeşti gol trebuie să înscrii dublu şi se complică. Orice rezultat de egalitate, în afară de 0-0, avantajează echipa oaspete.”

Chiar dacă o regiune întreagă este optimistă în ceea ce priveşte victoria din această seară, Puştai este de părere că ,,optimismul afişat” nu este benefic pentru echipa pe care o conduce, iar adversarul nu trebuie subestimat. ,, În acest optimism, chiar afişat, eu cred că nu este chiar foarte benefic. Este bine să ai încredere în tine, în forţele tale, dar este foarte important să nu-şi subestimezi adversarul pentru că jocul de fotbal este totuşi un joc aleatoriu şi nu putem ştii dinainte…”, a mai adăugat ,,Profesorul”.

Nu se poate baza pe nou venitul Nicoară

Puştai nu se poate baza pe Viorel Nicoară, proaspătul venit de la CFR Cluj, dat ,,cap pe cap” de ceferişti în schimbul lui Claudiu Voiculeţ. Pentru că transferul a fost făcut după transmiterea listelor oficiale către UEFA, proaspătul Pandur nu poate evolua în meciul din această seară de la Târgu-Jiu. Antrenorul Pandurilor speră ca Nicoară să poate fi trecut pe listele UEFA după această manşă a Europa League, mai ales că este mulţumit de evoluţiile acestui jucător din returul sezonului trecut cât şi de evoluţia din această primă etapă a sezonului competiţional. ,,În campionat Nicoară a repetat aceleaşi evoluţii bune din returul trecut, a fost de ajutor, probabil că la următorul meci dacă ne vom califica va apărea şi el pe listă pentru că am înţeles că se poate modifica acea listă dată la UEFA”, a mai spus Puştai.

Suporterii gorjeni aşteptaţi la stadion

,,Ne dorim mai mulţi spectatori şi cred că o să fie poate mai mulţi decât în prima etapă, este un meci important pentru echipa noastră, ar fi o premieră la Târgu-Jiu şi cred că o să vină şi lume mai multă. Sperăm că n-am pierdut nici un suporter din meciul de sâmbătă!”, a transmis Cristi Puştai.

Antrenorul a afirmat că sunt emoţii în vestiar, lucru firesc la disputara fiecărui meci cu miză, însă o dată cu fluierul de start al partidei emoţiile trebuie să dispară, iar jucătorii trebuie să se concentreze la ,,construcţia” unei partide cât mai bune, ţinta finală fiind calificarea: ,,Emoţii trebuie să fie la fiecare meci pe care îl disputăm, trebuie să fie acele emoţii dinaintea jocurilor, pe care le am şi eu, pe care le au şi jucătorii şi conducătorii, dar important este să treacă cât mai repede peste aceste emoţii, să le transforme în ceva constructiv”.

 

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.