Primarul Timişoarei, Dominic Fritz a anunţat pe pagina sa de socializare că prima garnitură încărcată cu cărbune din gara Motru Est a ajuns vineri dimineaţa la CET SUD din Timişoara.

   Primăria Timişoara a închiriat la sfârşitul lunii august, printr-o hotărâre de Consiliu Local gara din Motru pentru  a asigura achizițiile de cărbune direct de la producători, făcând, astfel, să ,,dispară costurile aferente intermediarilor”.

“Primul tren cu cărbune încărcat în gara pe care am închiriat-o în Motru a ajuns în această dimineață la Timișoara.
Aceste trenuri vor veni toată iarna, cu cărbune cumpărat direct de la producători. Colterm a făcut și stocuri de urgență peste vară, de 45.000 de tone cărbune și 22.800 MWh de gaz. Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi de cărbune în tot sezonul rece”, a declarat Dominic Fritz.

Sursa Foto: Facebook Dominic Fritz

   Fritz a mai adăugat că, în ultima perioadă, morile pentru cazanele CET Sud au fost reparate pentru o ardere mai eficientă și s-a lucrat la schimbarea rețelei.

Mai avem doar 3 km de rețea de înlocuit din cei 29 km planificați în această etapă. Săptămâna asta am depus proiectul pentru producerea în cogenerare la Colterm, energie electrică și termică. Este un proiect de 230 de milioane de lei, prin fonduri PNRR, la care așteptăm evaluarea”, a mai precizat primarul.

untitled-2