Primarul Ţuilă a pus la intrarea în localităţi plăcuţe ,,bilingve”

0
285

La intrarea în fiecare localitate din comuna Cătunele se află placuţe ,,bilingve” pentru cetăţenii care nu au cei 7 ani de acasă. Traducerea acestora suna aşa: ,,CINE ARUNCĂ GUNOAIE ESTE UN GUNOI”. Această decizie de a monta aceste pancarte îi aparţine primarului Florinel Ţuilă pentru a stopa aruncare gunoaielor în locurile neamenajate.

Deşi de peste un an de zile comuna are contract cu Serviciul de Salubrizare Motru pentru colectarea gunoiului, se pare că unii locuitori nu au reuşit să scape de vechile obiceiuri şi aruncă în continuare gunoaiele unde le este mai uşor.

,,De peste un an de zile, în comuna Cătunele se colectează gunoiul, săptămânal, cu tractorul primăriei şi se transmite către Serviciul de Salubrizare Motru”.

În ciuda eforturilor depuse de edil şi angajaţii din primărie se pare că o parte bună a cetăţenilor din comună aruncă în continuare gunoaiele în locurile neamenajate, în albia râurilor şi a pâruâurilor, ba chiar şi în intersecţiile drumurilor judeţene.

Conform spuselor edilului, o parte din cetăţeni a înţeles mesajul şi aşteaptă acum maşina de colectare a gunoaielor. O altă parte a locuitorilor, cei ce nu au încă cei 7 ani de acasă rup uneori aceste pancarte şi aruncă gunoiul peste ele: ,,[…] s-a mai întâmplat să ridice acele pancarte şi să arunce gunoiul peste ele, dar asta în foarte puţine locuri […] au simţit ceea ce scria pe ele!”.

Primarul Florinel Ţuilă crede că aceste panouri ,,bilingve” îşi vor atinge scopul în viitorul apropiat şi oamenii nu vor mai arunca gunoaiele în spaţiile neamenajate. Până atunci acesta a spus că va înmulţi numărul panourilor: ,,vreau să le înmulţesc! […] o să mai montăm în zonele în care constatăm că se întâmplă aceste fenomene”.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.