Primarul Hanu vrea bitum nou pe străzile din Motru

0
277

Primarul din Motru, inginerul Dorin Hanu aşteaptă trecerea dintre ani pentru a putea beneficia de finanţare pentru reabilitarea celor câteva străzi din municipiu rămase fără un strat nou de bitum, dar şi pentru amenajarea a noi locuri de parcare.

Dacă la finele săptămânii trecute, la Motru se recepţionau lucrări de infrastructură la anumite zone din oraş şi muncitorii montau semafoare la umbra pomilor din zona H-urilor, Hanu aşteaptă anul 2014 cu nerăbdare pentru a finaliza toate proiectele legate de infrastructură, din municipalitate.

 Edilul îşi doreşte să refacă drumurile din imediata vecinătate a primăriei şi a blocurilor ANL de lângă gara fără tren– Bulevardul Gării, Strada Motrului şi Strada Primăverii. Din lipsa banilor, lucrările în această zonă nu au fost demarate, însă promisiunile ministrului Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea aduc noi proiecte pentru locuitorii din Motru. Proiectul investiţional pe 2014 prevede reabilitarea drumurilor respective, dar şi crearea a aproximativ 200 de locuri de parcare în zonă, pe toată lungimea Bulevardului Gării, în faţa spaţiilor comerciale aflate la parterul blocului M5.

Proiectul din 2014 prevede crearea altor locuri de parcare şi amenajarea zonei de pe ,,insuliţa” din zona ,,Mijloc”. Dorin Hanu a declarat că doreşte să schimbe readical faţa zonei, prin crearea unor locuri de parcare pe ,,insuliţa” lăsată astăzi în pargină. Locul, plin de gropi şi fără nici măcar o pată verde, este în prezent parcare de ocazie şi ,,ţintă” pentru ,,băieţii deşteptţi”, întrucât poziţionarea sa ar oferi potenţial economic sporit dacă în locul respectiv ar fi ridicate centre comerciale. Centrele comerciale nu sunt o prioritate, însă amenajarea unor locuri de parcare şi schimbarea ,,la faţă” a zonei sunt binevenite.

Printre străzi asfaltate, semafoare montate, un oraş curat şi mai nou supravegheat (,,Zâmbeşte, Motru te priveşte”), mulţi locuitori aşteaptă în continuare sosirea unui investitor  care să revitalizeze mai mult nivelul de trai în zonă. Poate licitaţia internaţională care se anunţă, pentru ridicarea termocentralei din zona UATAA, va aduce şi mai mult zâmbetul pe buzele motrenilor prin scoaterea la bătaie a celor 200 de locuri de muncă anunţate. 

Până una alta…Motru e un fel de ,,buricul Pământului”, primarul îşi plimbă potenţialii investitori, ,,Chioru”, liderul minerilor din zona Motru stă în subternaul arestului IPJ Gorj şi astăzi speră, să iasă la lumina judecătorilor combinaţia câştigătoare şi adevărul care să îl judece în libertate, iar Rămescu porneşte aceeaşi campanie oarbă de ,,doctorat” cu lucrarea ,,Caragea şi Regina după modelul Blejnar”.

ALEXANDRU PREDA

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.