Primarul din Turburea face cămin de bătrâni în fostul sediu Petrom

0
248

Edilul comunei Turburea, Ion Bârcă a reuşit în acest an să achiziţioneze fostul sediu Petrom din localitate pentru a amenaja în incinta acestuia un cămin de bătrâni, iar în continuare are mai multe proiecte în desfăşurare pe raza localităţii pe care o administrează.

Cămin de bătrâni în fostul sediu Petrom

Ion Bârcă, a achiziţionat în acest an de la OMV Petrom, fostul sediu al companiei şi intenţionează să facă în clădirea cu peste 25 de camere un centru de îngrijire bătrâni.

Costul de achiziţie, suportat de la bugetul local, se ridică undeva în jurul sumei de 4,2 miliarde de lei vechi. Edilul a implementat şi un proiect pentru a atrage bani europeni pentru a demara lucrările de amenajare a centrului. ,, Anul acesta, 2013, am achiziţionat centrul Petrom pentru înfiinţarea unui cămin de bătrâni. Ca şi finalizare o să mai dureze, vă daţi seama că trebuie să fac un proiect pentru Uniunea Europeană pentru reabilitarea acestui sediu. Este o clădire cu două etaje care are în componenţa sa aproape 30 de camere. Am luat clădirea cu bani de la bugetul local, s-a plătit jumătate din sumă acum, iar la înţelegerea noastră cu cei de la Petrom, următoarea tranşă în perioada care urmează. Cu totul au fost 4,2 miliarde de lei vechi. Mai avem de achitat 2,2 miliarde de lei vechi”, a declarat edilul.

Doi parlamentari de Gorj, se implică în amenajarea centrului

Primarul din Turburea a spus că la el nu vrea să se întâmple ca în celelalte localităţi din alte zone ale ţării, unde căminele zac fără oameni şi spune că se va lupta să obţină parteneriate şi ajutor pentru buna funcţionare a centrului. În clipa de faţă are o înţelegere cu Mitropolia Olteniei. Este sprijinit de parlamentarii Scarlat Iriza şi Toni Greblă, care fac lobby la înalţi prelaţi, pentru a se încheia un parteneriat între viitorul centru şi mitropolie. ,,Am o înţelegere cu mitropolia Craiova prin care şi dumnealor vor să facem acest parteneriat. Nu, pe fonduri locale, chiar dacă vrei şi ai bună-voinţă, n-ai cum să îl susţii. De asta, cu ajutorul domnului deputat Iriza, cu ajutorul domnului senator Greblă, cred că vom reuşi acest parteneriat. Eu zic că se va realiza. Chiar şi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean ştie de această situaţie. Eu nu vreau să fac o chestie care să nu ţină! Avem şi un plan doi pentru acel sediu, dacă nu obţinem finanţarea de la Uniunea Europeană”, a mai precizat Ion Bârcă.

Bârcă extinde reţeaua de gaze

Bârca a mai precizat că a reuşit să obţină o aprobare prin care va extinde reţeaua de gaze naturale din comună cu încă 17 km. Costul proiectului se va ridica undeva în jurul sumei de 15 miliarde de lei vechi şi va aduce conducta la porţile oamenilor din Poiana şi Cocorova. ,,Avem o aprobare de 17 km, domnul Iriza s-a ocupat de această situaţie, racordarea la gaze naturale. Comuna Turburea avea gaze, are 5 sate, în două dintre sate aveam gaze, iar în celelalte nu aveam.Am reuşit să facem după noua lege a reglementării energiei electrice şi a gazelor naturale, am reuşit să obţinem şi noi aprobare pentru a face act adiţional ca să avem această extindere de 17 km cu reţeaua de gaze. Se va extinde în satele Poiana şi Cocorova. (…) 5 km de conductă este introdusă şi recepţionată, dar nu este alimentată cu gaze naturale. Costurile ar ajunge la un miliard, un miliard şi jumătate (n.r– lei vechi) pe kilometru de conductă băgată. Cu totul cred că ne-ar trebui cam 15 miliarde de lei vechi. O să le bag cu bani de la bugetul local dacă pot sau dacă nu cu bani guvernamentali. Se mai discută situaţia”, a precizat primarul din Turburea.

Teren de handbal şi asfaltare de drum

Ion Bârcă urmează să demareze încă două proiecte, o asfaltare de drum şi amenajarea unei baze sportive la şcoala din satul Poiana. Edilul a semnat contractul cu o firmă pentru a asfalta 1,1 km de drum, cu bani de la bugetul local. Acesta se va ocupa şi de amenajarea bazei sportive a Şcolii Generale Poiana, prin amenajarea unui teren de handbal. ,,Am făcut contractul cu o societate prin care asfaltăm 1,1 km de drum, drumul de la Poiana de Sus. Cred că săptămâna care urmează vor începe lucrările. Totodată, o bază sportivă în incinta Şcolii Generale Poiana, vom amenaja un teren de handbal”, a mai spus primarul.

 

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.