Primarul din Samarineşti aşteaptă bani de la Guvern

0
198

Marian Ardeiu, primarul comunei Samarineşti, a reuşit să facă în ultimul an de mandat reparaţii la o parte din drumurile din localitate, să refacă exteriorului unei biserici alături de oamenii din comunitate şi în clipa de faţă execută lucrări de refacere la unităţile de învăţământ din comună.

 

 Bani de la Mediu pentru ,,apă şi canal”

Edilul de la Samarineşti aşteaptă să primească finanţare pentru a putea începe lucrările la reţeaua de apă potabilă şi canalizare. Deşi banii au fost promişi încă din 2011, când proiectul a fost şi aprobat, fondurile încă n-au ajuns în visteria Primăriei Samarineşti. Ardeiu speră însă ca până la toamnă sau dacă nu, cel târziu anul viitor, banii să ajungă la primăria pe care o administrează. ,,Aşteptăm să ne dea drumul la finanţarea pe apă şi canal de la Fondul de Mediu. Sunt bani de la Ministerul Mediului prin programul ce vizează protecţia resurselor de apă. S-a aprobat din 2011 şi în toamnă sau la anul cel târziu vor da drumul la bani. Nu mai contează restul, trebuie să începem pentru că apa este extraordinar de importantă”, a declarat Marian Ardeiu.

 

Nu poate atrage fonduri europene 

Primarul de la Samarineşti susţine că în clipa de faţă nu poate atrage fonduri europene pentru localitatea sa, întrucât nu îndeplineşte anumite criterii pentru care ,,europenii” virează banii. În această perioadă se primesc bani doar pentru zonele cu potenţial şi importanţă turistică şi pentru asfaltarea de drumuri comunale, doar dacă se intersectează cu cele naţionale sau europene. ,,În această perioadă nu e nimic! Decât pe turism sau pentru drumuri, în localităţile care se intersectează cu drumuri naţionale sau europene. La noi nu este cazul, trece doar drumul judeţean, deci nu ne încadrăm. La celelalte nu este nici o axă deschisă pentru comunităţi locale, decât pe turism, iar noi nu avem din ce să facem turism, pentru că suntem o fostă zonă minieră. Avem studii făcute, avem proiecte, dar nu sunt finanţări în această perioadă şi probabil că până la anul nici gând. Nici la Minister nu se ştie prea bine pe ce vor finanţa şi cum. Sunt doar speculaţii”, a mai spus primarul din Samarineşti.

Alexandru Preda

 

 

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.