Primarul din Polovragi a pietruit drumurile

0
245

Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi, aflat la al treilea mandat, are pe listă o serie de proiecte realizate şi altele în stadiu de finalitate, proiecte menite să facă viaţa ,,mai frumoasă” oamenilor din localitate.

Drumurile, o prioritate

Edilul din Polovragi a precizat că în ultima perioadă s-a axat pe pietruirea şi amenajarea mai multor drumuri din comună, care au avut de suferit de pe urma căderilor masive de precipitaţii. Aceste lucrări de refacere a anumitor sectoare de drumuri din localitate, precum şi crearea de şanţuri şi rigole pentru preluarea apei pluviale au fost realizate cu fonduri de la bugetul local şi cu ajutorul oamenilor din comună.

Făsuescu se mai laudă şi cu alte proiecte finalizate în mandatul trecut. A modernizat mai multe drumuri săteşti şi străzi şi a finalizat sistemul de canalizare şi epurare a apelor uzate din localităţile componente comunei Polovragi. Străzile au fost modernizate pe o distanţă de 6 kilometri, DC 22A şi drumul de acces DS 4 din Polovragi. Acest proiect de modernizare a drumurilor s-a realizat cu bani de la bugetul local, cât şi prin fonduri de la Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la suma de 2.441.780 de lei. A fost finalizată şi reţeaua de alimentare cu energie electrică către satul de vacanţă şi Cheile Olteţului. Proiectul a fost realizat cu bani de la bugetul de stat şi a costat 2.197.733 de lei.

 Bază Sportivă Multifuncţională, aproape gata

Primarul Făsuescu a anunţat că a reabilitat căminul cultural din localitate, suma investită fiind de 1.471.349 de lei, vorbind şi despre lucrările de execuţie a unei baze sportive, lucrări care sunt aproape finalizate. Baza Sportivă Multifuncţională, de tip I, a fost realizată cu bani de la Guvern, valoarea investiţiei fiind de 526.756 de lei.

La Polovragi, tot în cursul ultimului an, au ajuns bani de la Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană  de Relansare şi Dezvoltare, pentru relansarea învăţământului rural.

Proiecte pe viitor

În următoarea perioadă, edilul doreşte să aducă apă într-un cătun de căldărari. Pentru a face viaţa mai uşoară şi acestei categorii sociale, Făsuescu a precizat că lucrează la proiect pentru a atrage fonduri şi a demara lucrările la reţeaua de alimentare cu apă către acest sătuc. Ştefan Făsuescu spune că în clipa de faţă mai lucrează la un proiect care speră să-i aducă bani pentru asfaltarea a 10 kilometri de drumuri şi pentru amenajarea zonei în care are loc unul din cele mai mari târguri din zona Olteniei, Târgul de la Polovragi, organizat în fiecare an de Sfântul Ilie.

Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.