Primarul din Leleşti, Marian Rotaru, se laudă că este edilul unei localităţi cum puţine se găsesc chiar la nivel naţional şi asta pentru că are toate utilităţile necesare şi nici un drum fără asfalt.
Rotaru a început reabilitarea conductei de apă
Marian Rotaru a început încă de anul trecut un proiect care vizează reabilitarea reţelei de apă potabilă din localitate. Edilul a decis să facă o nouă aducţiune de apă şi să nu mai depindă de cei de la Hidrocentrala Şuşeni, care pe timp de vară le dau apă ,,cu raţia” din cauza lucrărilor de mentenanţă ce au loc la hidrocentrală. Rotaru a depus proiectul la Ministerul Dezvoltării şi aşteaptă ca la sfârşitul acestei luni să primească restul banilor pentru a putea derula investiţia. ,,Am început anul trecut reabilitarea conductei cu apă. Noi avem apă în toată comuna, în schimb în perioada verii, din experienţa anilor trecuţi avem ceva probleme cu apa din cauza Hidrocentralei de la Şuşeni. (…) Am făcut licitaţia, o să intrăm în plin proces de desfăşurare. Aşteptăm rectificarea de la sfârşitul lunii când o să ne vireze sumele necesare. Am făcut un proiect de Hotărâre de Guvern prin Coniliul Local şi Prefectură. Am mers personal şi l-am depus la domnul Dragnea, am mers la secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, am discutat cu dumnealui şi mi–a promis că până la sfârşitul lunii vom avea banii necesari pentru a putea derula această nouă investiţie. (…) Dacă o să reuşesc să o reabilitez în acest an sau în acest ar fi o mare mare realizare. (…) Vrem să nu mai depindem de cei de la Hidroelectrica, ci să depindem de alţi factori naturali şi să avem această problemă rezolvată. Sper să nu apară probleme, iar dacă prin absurd nu vom primi banii, vom face în aşa fel încât să luam de la bancă sau din alte surse pentru a finaliza lucrarea”, a declarat Marian Rotaru.
Nici un metru de drum fără asfalt
Edilul din Leleşti se mândreşte că este ,,capul” unei localităţi cum puţine sunt în ţară. Locuitorii se bucură de toate utilităţile şi confortul necesar, ba mai mult au început să fie cumpărate casele ,,dărăpănate” şi renovate şi asta datorită condiţiilor excelente de trai. ,, Am avut inspiraţia ca încă de la început de mandat, în 2004, să canalizăm problemele urgente ale comunei şi să le analizăm împreună cu cetăţenii şi consilierii locali. Am rezolvat problema utilităţilor, avem în toată comuna de la prima la ultima casă , din primul până la ultimul sat apă, gaze şi cred că suntem printre puţinele comune din ţară, nu din judeţ care nu avem nici un metru de drum fără asfalt. Avem apă, drumuri, gaze, canalizare, deci beneficiază oamenii de toate utilităţile. Foarte multe gospodării care nu erau locuite, au fost vândute şi renovate şi din ce în ce mai mulţi oameni caută comuna Leleşti. Pe noi ne bucură pentru că se aduc taxe şi impozite la bugetul local”, a precizat edilul comunei.
Primarul a mai precizat că se mai ocupă de problemele ,,cotidiene”, renovare, reparaţii şi mentenaţă, la clădirile şcolilor, la drumuri şi podeţe. Rotaru mai aşteaptă bani de la Guvern şi pentru rabilitarea generală a căminului cultural, cât şi pentru alte proiecte, însă nu poate face nimic până banii ,,promişi” nu vor ajunge în conturile primăriei din Leleşti.
Investiţie ,,verde” la Leleşti
Rotaru, lucrează în clipa de faţă la realizarea documentaţiei pentru realizarea unui parc de fotovoltaice. Contractul a fost deja atribuit firmei care a câştigat licitaţie, aceasta urmând să demareze lucrările în perioada imedait următoare. ,,Suntem în curs de perfecţionare a documentaţiei pentru a face un parc de fotovoltacie. S-a semnat contractul cu firma care a câştigat licitaţia, rămânând ca ei să îşi duca la îndeplinire, pe mai departe, obiectivele din contract. Acest lucru l-am făcut pentru a atrage bani la bugetul local, în Leleşti nefiind prea multe unităţi economice”, a mai spus Rotaru.
ALEXADNRU PREDA