Primarul din Ciuperceni aşteaptă finanţare pentru proiecte

0
175

Primarul comunei Ciuperceni, Dumitru Tăloi, se laudă cu modernizarea a mai multe sectoare de drum de pe raza comunei, dar şi cu proiectele viitoare pentru care nu a primit încă finanţare.

A executat lucrări de întreţinere a drumurilor

Edilul din Ciuperceni a modernizat drumul din satul Peşteana-Vulcan, pe o distanţă de 3,6 kilometri, valoare investiţiei obţinută de la Guvernul României fiind de 30 de miliarde de lei vechi. Costul puţin cam ridicat pentru reabilitarea acestui sector de drum se datorează unor lucrări de ,,sprijin”, reabilitării şi construcţiei unor poduri şi podeţe. Tot anul trecut, Tăloi a mai modernizat un drum sătesc pe o distanţă de 200 de metri, iar anul acesta a balastat 400 de metri dintr-un drum comunal. ,,Anul trecut am finalizat modernizarea drumului Peşteana-Vulcan, 3,6 kilometri. (…) 30 de miliarde, a fost cu zid de sprijin, cu poduri… S-a realizat prin Hotărârea de Guvern 577. Tot anul trecut am mai modernizat un drum sătesc de 200 de metri (…), anul acesta am balastat 400 de metri de drum comunal”, a declarat Dumitru Tăloi.

 Biserica şi primăria, schimbate ,,la faţă”

Dumitru Tăloi a mai declarat că în decursul anului trecut s-a ocupat de reabilitarea sediului Primăriei Ciuperceni şi de refacerea picturii murale din Biserica ,,Sf. Gheorghe”, de pe raza localităţii Vârtopu: ,, (…) Am finalizat modernizarea sediului primăriei. Tot anul trecut am realizat peste 100 de metri liniari de pictură la Biserica «Sf. Gheorghe» din satul Vârtopu”, a declarat primarul din Ciuperceni.

Aşteaptă finanţare

Primarul Tăloi a precizat că are mai multe proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, dar şi la Uniunea Europeană, pentru a obţine fonduri pentru modernizarea şi reabilitarea unor clădiri şi drumuri, dar şi pentru realizarea unei reţele de canalizare şi a unei staţii de epurare a apei menajere. Banii pentru a reabilita căminele culturale din satele Ciuperceni şi Peşteana-Vulcan, pentru reabilitarea unui sector de drum de 7,6 km şi pentru a demara proiectul de canalizare în comună sunt încă aşteptaţi de edil. Acesta speră ca începând cu anul viitor, lucrurile să se schimbe şi să se poată apuca de treabă.

,,Pe viitor am proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, modernizare drum comunal Ciuperceni-Boboeşti, 7,6 km. Am depus deja proiectul, a fost eligibil, dar nefinanţabil (…) pe la Ministerul Dezvoltării am aşteptat. Anul acesta am pentru canalizare, pentru staţia de epurare. Zic că de la anul o să primim banii”, a conchis edilul comunei Ciuperceni.

ALEXANDRU PREDA

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.