Primarul din Bălăneşti ,,strigă” după ajutor: locuitorii din Ohaba riscă să rămână izolaţi dacă nu primeşte fonduri pentru podul din localitate

0
245

Edilul din Bălăneşti, Ovidiu Pungan, are o listă impresionantă de realizări în comuna pe care o administrează. De la asfaltarea de drumri, reabilitarea de case memoriale şi unităţi şcolare şi până la o serie de achiziţii publice care fac ca localitate Bălăneşti să nu mai depindă de autorităţile judeţene în caz de situaţii limită.

Podul de la Ohaba, problema de gradul I

Ovidiu Pungan, s-a ocupat de reabilitarea mai multor drumuri din Bălăneşti. A continuat proiectul de modernizare a drumului comunal DC 5, pe o distanţă de 2 km, a pietruit uliţele din comună şi are în derulare asfaltarea altor două sectoare de drumuri comunale din vecinătatea satului Cînepeşti. Acesta întreţine şi podurile şi balustrăzile de pe marginea drumurilor comunale, exectând lucrări de iginenizare ale acestora, iar împreună cu Consiliul Judeţean Gorj a asigurat siguranţa traficului rutier prin ,,plombarea” gropilor din carosabil.

Pungan a precizat că are nevoie urgentă de fonduri pentru a reabilita podul de Ohaba. În urma unor alunecări de teren, mai multe obiective de infrastructură de pe raza comnelor Tismana, Bălăneşti şi Turcineşti au avut de suferit. La Bălăneşti e problema acestui pod, pentru care edilul a depus proiectul, însă de la minister ,,se dă din umeri” pentru că nu există fonduri.,,Am continuat asfaltarea drumului comunal DC 5 , Voiteştii din Deal, pe o distanţă de 2 km. (…)Modernizarea celor două drumuri comunale, realizarea unor traverse de şanţuri în Voiteştii din Deal, cătunul Vâltuci, unde au fost nişte alunecări de teren. Reabilitare pod Ohaba, care este una din cele mai mari probleme şi dacă nu voi obţine ceva, nu ştiu ce se va întâmpla până la sfîrşitul anului. Eu mi-am făcut datoria, am actualizat din nou expertiza, am dus la prefectura proiectele, prefectura le-a trimis la minister şi acolo s-au blocat. Se spune că nu sunt bani. A fost dus la pachet, cu alunecarea de teren de la Tismana şi de la Turcineşti. Din câte am înţeles nu sunt bani”, a declarat Ovidiu Pungan.

Achizţii din bugetul local

Ediul din Bălăneşti s-a ocupat de întreţinerea localităţii pe care o administrează. A introdus serviciu de salubrizare, a balstat uliţele din comună, a denisipat puţurile de apă, a reabilitate clădirea primăriei, a adus investitori în comuna care să ,,contizeze” la bugetul local şi a realizat o serie de achiziţii din banii primăriei.

În comna Bălăneşti a fost înfiinţat un club care să distreze tinerii din localitate, dar şi o piscină, unde pe timp de vara oamenii se pot răcori. Edilul se mai laudă şi cu o farmacie ultramoderă în centrul localităţii. ,, Introducerea serviciului de salubritate, balstarea unor uliţe laterale, denisiparea puţurilor de la gospodăria de apă, reabilitarea primăriei la exterior cu voluntari şi asistenţi sociali, cu fonduri de la bugetul local. Un alt obiectiv realizat, pentru tineret, crearea unui club şi aducerea unui investitor care a realizat o piscină. O altă investiţie care este foarte benefică pentru locuitorii din Bălăneşti, este o farmacie ultramodernă în centrul comunei”, a mai spus edilul.

Cu bani de la bugetul local, Pungan a achiziţionat un plug pentru dezăpezire, o Dacia Duster, 4X4 şi un GPS pentru lucrările de cadastrare şi măsurare a terenurilor din cadrul registului agricol al primăriei Bălăneşti: ,, Achiziţionarea unui plug pentru dezăpezire, achiziţionarea unui autoturism marca Dacia Duster, 4X4 pentru a ajunge la cazurile deosebite ale cetăţenilor din comuna Bălăneşti. Achiziţionarea unui GPS pentru măsurătorile cadastrale şi inventarierea terenurilor”.

Ovidiu Pungan, aşteaptă acum fonduri pentru a începe reabilitarea casei memoriale Ion Popescu-Voiteşti. Proiectul a fost finalizat şi depus la Consiliul Judeţean: ,, Finalizarea proiectului casei memoriale Ioan Popescu-Voiteşti, finanţată de la Coniliul Judeţean. S-a terminat proiectul,  aşteptăm finanţarea”.

Proiecte în derulare

Edilul a spus că în clipa de faţa mai are o serie de proiecte care sunt în derulare. Se lucrează la reabilitarea căminului cultural din Bălăneşti, la acoperişul şcolii Primare Bălăneşti, la moderinzarea Grădiniţei Bălăneşti şi la reabilitarea Şcolii Generale Glodeni. Săptămâna viitoare Pungan a precizat că doreşte să înceapă lucrările la un nou puţ de apă, întrucât din cauza secetei cele existente nu mai pot asigura capacitatea normală de alimentare cu apă în comună. Acesta a mai vrbit şi de extinderea reţelei de apă din satele Cînepeşti şi Ohaba unde mai trebuiescă făcute mici lucrări pentru ca reţeaua să fie operaţională. ,, Am o situaţie fără precedent! S-a creat un discomfort în comună pentru că sursa de apă nu mai face faţă. Pânza freatică a scăzut foarte mult, puţurile nu mai  dau apă la capacitatea la care au fost proiectate şi mă aflu într-o situaţie foarte dificilă! (…) Vreau să extind reţeaua de apă în satele Cînepeştişi şi Ohaba. Conductele sunt, dar mai trebuie nişte pompe şi sisteme de alimentare…”, a conchis Pungan.

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.