,,Primaru’ deştept” de la Turceni, Ion Iordache, găsit incompatibil de ANI când nu mai ocupă scunul de edil

0
889
Foto: gorj-domino.com

Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit d-abia acum incompatibil pe Ion Iordache, fostul primar al oraşului Turceni deoarece a  acordat contracte din bani publici unor asociaţi şi firme în care avea interese.

Foto: gorj-domino.com
Foto: gorj-domino.com

Potrivit unui comunicat al ANI remis joi, Ion Iordache, primar al orașului Turceni din județul Gorj, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie penală, întrucât Consiliul Local al Orașului Turceni, reprezentat de Iordache, a încheiat contracte și acte adiționale în valoare totală de 4.335.826 lei, cu mai multe societăți comerciale cu capital privat, în cadrul cărora a deținut calitatea de asociat/administrator anunţă Agerpres.

Iordache, ,,băiat deştept” de Turceni a fost primar al urbei până în 2012, când s-a ,,evaporat” de pe tumultoasa scenă politică a judeţului Gorj. Edil al unui oraş muribund, Ion Iordache a prosperat în afaceri pe spinarea oraşului, dar şi a Complexului Energetic Turceni.

Foto: Andrei Cislariu
Foto: Andrei Cislariu

Până să devină ,,jupân de Turceni”, Iordache conducea compania Ydail Construct, preluată ,,frăţeşte” şi condusă ,,tot în familie” de unul din angajaţii săi. În primă fază ,,fost firmă” a edilului a câştigat lucrările de schimbare a bordurilor ,,aurite” din oraşul Turceni. ,,Galben” în ideologie, ,,primaru’ deştept” nu s-a temut să îmbrăţişeze şi să guste şi din ,,doctrina” portocalie. Astfel, prin luna lui Gustar a lui 2012, Ydail Construct a luat ,,Jackpot-ul, prin semnarea unui contract de aproape 2 milioane de euro (8,3 milioane de lei) pentru lucrări de supraînălţarea compartimentului de zgură şi cenuşă Nr. 1 de la depozitul din Valea Ceplea. Chiar dacă costurile pentru lucrare erau mult mai mari, nimeni nu a s-a mirat atunci când fosta firmă a primarului a ofertat un preţ mult mai mic şi a primit atribuirea contractului, ba mai mult, în 2013 semnând şi un act adiţional pentru suplimentarea lucrărilor cu încă 500.000 de euro.

În 2011, Ydail Construct , a câştigat un alt un contract pentru supraînălţarea compartimentului Nr. 2 de la acelaşi depozit, fiind cheltuite 4,5 milioane de euro pe lucrări ,,făcute de mântuială” aşa cum scria presa vremii.

Între timp, multe lucruri s-au schimbat în Gorj… ,,primarul deştept” e acum ,,băiat deştept”, CEO a numit un manager privat, s-au făcut disponibilizări în minerit, iar ANI l-a  declarat pe Ion Iordache incompatibil când nu mai era în funcţia de edil local.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova și solicită cercetarea ex-primarului din Turceni pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.