Primăriile primesc bani prin ,,Programul Naţional de Dezvoltare Locală”

0
205

Conform unei ordonanţe de urgenţă aprobată ieri de către Guvern, autorităţile locale vor primi bani prin intermediul ,,Programului Naţional de Dezvoltare Locală”, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Noul program va prelua toate celelalte proiecte finanţate până în prezent prin Programul privind reabilitarea unor obiective locale, Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, programe multianuale prioritare de mediu si gospodărire a apelor.

Documentul stipulează că fondurile vor fi alocate pe baza unor criterii care vor ţine cont de ponderea obiectivelor de investiţii aflate în derulare în fiecare judeţ, date demografice si administrativ-teritoriale, capacitatea financiară a beneficiarilor.

MDRAP va analiza propunerile consiliilor judeţene şi va întocmi lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora în anul în curs, listă care va fi aprobată prin ordin al ministrului.

Liviu Dragnea a precizat că acest nou program nu are legătură cu Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), pentru care îşi menţine decizia de închidere, şi că modalitatea de finanţare este una diferită, în sensul în care lucrări din cadrul PNDI erau finanţate şi din resurse proprii ale constructorilor cu decontarea ulterioară din partea statului în timp ce noul program va fi finanţat ,,în limita sumelor aprobate”.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.