PRIMARII MEHEDINŢENI, INSTRUIŢI ÎN CAZUL SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ

0
221
Foto: www.ziarmm.ro
Foto: www.ziarmm.ro
Foto: www.ziarmm.ro

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Drobeta” a avut loc o activitate ,,de foc” privind instruirea în cazul situaţiilor de urgenţă a tuturor primarilor din judeţ în conformitate cu programul de pregătire aprobat de către Prefectul județului, pe anul 2014.

 La sediul ISU ,,Drobeta” s-au pus în discuție obligațiile primarilor în situații de urgență, precum și necesitatea și importanța operaționalizării și funcționării serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Celor prezenți le-au fost prezentate situația operativă de la nivelul județului, din anul 2013, cu accent pe numărul de intervenții la care au participat serviciile voluntare pentru situații de urgență. De asemenea, au fost abordate teme legate de modul în care se realizează managementul situațiilor de urgență la nivelul administrației publice locale și aspecte legate de dimensionarea și dotarea structurilor serviciilor voluntare pentru situații de urgență, actele normative care le legiferează activitatea, precum și  organizarea pregătirii profesionale a tuturor membrilor serviciului voluntar.

Scopul ședinței a fost de instruire a primarilor cu privire la obligațiile pe care aceștia le au în situații de urgență, urmărindu-se în același timp, îmbunătățirea și chiar perfecționarea cunoștințelor specifice fiecărui tip de risc prezent în unitatea administrativ-teritorială.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.