Primăria Târgu-Jiu se împrumută la Trezorerie

0
241

Primăria Târgu-Jiu se împrumută la Trezorerie

Primăria municipiului Târgu-Jiu se va împrumuta la stat pentru a-şi achita datoriile. Forţată de o ordonanţă dată de Guvernul Ponta, administraţia publică locală va solicita de la Ministerul Finanţelor suma de aproximativ 6.300.000 de lei. Majoritatea primăriilor din Gorj vor fi nevoite să se împrumute pentru a scăpa de arierate.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă din acest an, primăriile sunt oblicate să îşi achite arieratele înregistrate până la data de 31 ianuarie. Plata acestora trebuie făcută până la sfârşitul lunii martie. Pentru a-şi putea achita datoriile pe care le are la diverşi furnizori, Primăria Municipiului Târgu-Jiu va contracta un împrumut. Potrivit Narcisei Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu Jiu suma împrumutată de instituţie este una destul de mică în comparaţie cu altele împrumutate de celelalte primării din judeţ. „Suntem forţaţi de această ordonanţă să împrumutăm în jur de 6 milioane de lei pentru a plăti arieratele pe care le avem. Toate datoriile noastre sunt de anul trecut, nu mai vechi”, a precizat Cristea.
Şi alte primării din judeţul Gorj au apelat la împrumuturi, un exemplu în acest sens fiind Primăria Oraşului Rovinari, care a şi trecut pragul Finanţelor Publice pentru a face un împrumut.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.