Prima gafă a Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă!

2
960

Centru de imigranți de la Bumbești Jiu, județul Gorj nu are și nu poate avea avizele necesare pentru că este o zonă de risc pentru siguranța națională!

Noul ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, a anunţat zilelele trecute că Bumbeşti-Jiu va fi una dintre localităţile în care vor fi cazaţi imigranţii primiţi de România.Este o gafă majoră a ministrului Tobă pentru că un asemenea centru nu poate fi poziționat într-o zonă în care există atât obiective militare cât și cele care intră în zona de securitate energetică și de transport.Vorbim de zona Bumbești-Jiu, în perimetrul căreia se află o fabrică de armament, o hidrocentrală în construcție și drumul principal (E70) care este una din principalele căi de legătură între Oltenia și Transilvania.Inspectoratului General pentru Imigrări sau chiar Ministerul Afacerilor Interne nu pot să i-a asemenea decizii decât în momentul în care există mai multe avize clare al instituțiilor abilitate privind securitatea națională în sensul că o asemenea tabără poate fi amplasată în acea zona neexistând niciun risc.

Prima gafă a Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă!

Noul ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, a anunţat zilelele trecute că Bumbeşti-Jiu va fi una dintre localităţile în care vor fi cazaţi imigranţii primiţi de România, declarând că :

” Am prevăzut preluarea a încă trei sedii şi demararea lucrărilor pentru reabilitarea, amenajarea şi dotarea acestor sedii, conform cerinţelor Inspectoratului General pentru Imigrări: la Câmpulung Muscel, Tăşnad şi Bumbeşti-Jiu. Cele trei pe care le vom avea suplimentar credem că în prima etapă pot asigura o primă intervenţie”

Nu știm pe ce considerent a fost dată o asemenea declarație doar că în acest moment nu se poate face un asemenea centru în zona Bumbești Jiu.În continuare vă vom detalia ce înseamnă și ce implică, din punct de vedere al securității naționale, un asemenea amplasament în imediata apropiere a unor puncte importante, de interes strategic și național pentru statul român.

Inspectoratului General pentru Imigrări sau chiar Ministerul Afacerilor Interne nu pot să i-a asemenea decizii decât în momentul în care există mai multe avize clare al instituțiilor abilitate privind securitatea națională, în sensul că, o asemenea tabără poate fi amplasată în acea zona neexistând niciun risc.

Conform unor analize și discuții pe care le-am avut cu strategi militari și cei care se ocupă de zona informațională privind siguranța națională a reieșit faptul că în acest moment nu poate exista o asemenea tabără într-un perimetru cu atâtea implicații privind securitate națională.

Centru de imigranți de la Bumbești Jiu, județul Gorj nu are și nu poate avea avizele necesare pentru că este o zonă de risc pentru siguranța națională!

85a25463-5925-4de8-83ae-e81c0e6492c8

Plan de asigurarea unui perimetru militar sigur sau a unor obiective strategice privind siguranța națională

614c3d5e-117d-409d-9327-d57c658b7d7a

Mai sus aveți prezentat un plan virtual de asigurarea a perimetrului de siguranță în zona Bumbești Jiu.Este necesar un asemenea plan și mai ales sunt necesare anumite recomandări privind măsurile pe care se iau în caz de urgență și protecție.

În general orice zonă de interes strategic este încadrată în 3-4 zone de asigurare a perimetrului de siguranță și de intervenție – așa numitele cercuri de siguranță!

Prima zonă, se referă la protecția internă a obiectivului, în cazul nostru fabrica de armament de la Sadu-Bumbești Jiu.Există măsuri interne de asigurare a securității în interiorul fabricii.

A 2-a zonă este asigurată într-un perimetru de 5-10 km în jurul obiectivului

Iar cea de-a 3-a este mai extinsă undeva la câțiva zeci de km.

În continuare vă prezentăm ce obiective de importanță strategică și încadrate în zona de siguranță națională avem în perimetrul Bumbești Jiu, pentru a nu mai exista niciun dubiu:

1) Uzina Mecanică Sadu – este situata in orasul Bumbesti Jiu din judetul  Gorj,  in imediata apropiere a drumului european E79 Targu Jiu – Petrosani.

UM Sadu este de fapt o fabrică de armament

Obiectul de activitate al uzinei constă în realizarea de produse si asigurarea de servicii , după cum urmează:
– cercetarea, proiectarea, fabricarea si  comercializarea  de munitie de infanterie calibre NATO (5,56 x 45 mm, 7,62 x 51 mm, 9 mm Parabellum, in diferite variante constructive) precum si calibre “Est” , de la 5,45 mm la 9 mm Makarov , de armament de infanterie si componente pentru acesta si elemente pirotehnice de initiere.
Mai mult decât atât, UM Sadu este membră a PETROMIL, care are ca misiune să fie “organul de specialitate” in fundamentarea, inițierea și implementarea strategiilor de apărare ale României
2) Hidrocentrală în construcție

7eb0e75e-ea03-44e0-aa32-b73378f1b1fa

O hidrocentrală intră într-o categorie de siguranță energetică națională, această încadrare fiind făcută și de către Președintele Românie, Klaus Iohannis prin noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării.

3) Drumul european (E79) – trece prin localitatea Bumbești Jiu

dsfs

Acest drum este una din principalele căi de legătură între Oltenia și Transilvania.La această oră, Drumul european (E79) este încadrat, conform ultimelor decizii, în planul strategic al Forței de Reacție Rapidă a NATO.

Guvernul Cioloș nu a discutat până în acest moment despre aceste noi tabere de refugiați!

La sfârșitul ședinței de Guvern de miercuri, purtătorul de cuvânt Dan Suciu, întrebat în legătură cu aceste tabere ne-a declarat că :

”Guvernul nu a discutat și nu este o prioritate acest subiect, încă nu am primit solicitări de Ministerul de Interne pe acest subiect, nefiind o prioritate.”

Dacă toate aceste elemente nu au fost luate în calcul până acum, noi credem că ar trebui luate și mai ales să nu se mai facă publice aceste intenții, prin anumite declarații, înainte de a venii cu o analiză aprofundată și cu o serie de rapoarte sau avize.E bine să fim mai pregătiți când vorbim de elemente care țin de siguranța națională.

Noi tragem un semnal de alarmă pentru ca asemenea decizii să nu se ia sau dacă s-au luat să fie retrase pentru că putem trata un asemenea subiect ca oricare altul.

Va urma!

Iulian Ionescu

untitled-2

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.