Președintele PSD, Liviu Dragnea în vizită oficială în Israel

0
604

Presedintele PSD Liviu Dragnea s-a intalnit marti seara, la Ierusalim, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la sediul Guvernului. Liderul social democrat Liviu Dragnea, care se afla intr-o vizita oficiala in Israel, a discutat timp de o ora si jumatate cu premierul Netanyahu desi, initial, intalnirea fusese prevazuta sa dureze  30-40 de minute. 

Presedintele PSD a transmis premierului israelian ca regreta să vada că populația israeliană suferă din cauza agravării situației de securitate, subliniind ca a fost impresionat de tragedia mamei ucise în fața propriilor copii. Liviu Dragnea a transmis condoleante si sincerul sau regret, precum si responsabilitatea tuturor politicienilor de a lupta impotriva terorismului de orice fel.
Prim-ministrul israelian i-a spus, la randul sau, liderului social democrat, ca apreciaza foarte mult implicarea acestuia in consolidarea si refacerea sinagogilor din Romania, in perioada in care a fost Vicepremier si Ministru al Dezvoltarii Regionale. De asemenea, Beniamin Netanyahu i-a transmis lui Liviu Dragnea aprecierea sa pentru faptul ca in timpul guvernului social-democrat, din care a facut parte, a fost implementata legislatia privind acordarea pensiilor de urmas victimelor Holocaustului si pentru munca fortata.
Presedintele PSD a vorbit despre contributia Romaniei la Consiliul Afacerilor Externe pentru adoptarea unor concluzii mai echilibrate in privinta Israelului.
“ Consideram ca nu este corecta o conditionare a eforturilor pentru Procesul de Pace de problematica etichetarii produselor din teritoriile palestiniene” a declarat Liviu Dragnea. El a adaugat ca tara noastra va oferi sprijin pentru ca relația UE – Israel să rămână una echilibrată, in interesul tuturor. Presedintele PSD a amintit, in acest context, si eforturile europarlamentarilor social-democrati romani, in aceasta directie.
Cei doi demnitari au vorbit pe larg despre multiplele posibilitati de colaborare si extindere a relatiilor bilaterale. Concret, exista interes pentru extinderea proiectelor comune in: agricultura, cercetare, sanatate, securitate cibernetica. In acest moment, volumul schimburilor comerciale este de 530,6 milioane USD. In plus, colaborarea in privinta atragerii fondurilor europene va deveni o prioritate. Liviu Dragnea a exprimat dorinta de a lansa o cooperare in care Israelul sa devina parte in proiectele naționale din România și la nivel european, domeniile de interes fiind : infrastructură urbană și de transport.
Premierul israelian a promis sprijin pentru gasirea unor specialisti si companii care sa sprijine realizarea Planului National Cadastral, atat de mult asteptat de romani, subliniind ca finalizarea acestui proiect va putea fi calificata ca o “revolutie economica”.
Presedintele PSD l-a invitat in Romania pe premierul israelian, care a fost placut surprins de aceasta idee si a promis ca va da curs invitatiei.

Președintele PSD, Liviu Dragnea în vizită oficială în Israel

Președintele PSD, Liviu Dragnea, se află în acestă perioadă într-o vizită oficială în Israel, la invitația Preşedintelui Partidului Muncii, Isaac Herzog, liderul Opoziţiei din Knesset – Parlamentul israelian.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, este însoţit de o delegație de parlamentari social democrați, formată din: deputatul Gabriel Vlase, vicepreședinte al Camerei Deputaţilor, vicepreședinte PSD, senator Gabriela Firea, vicepreședinte PSD, purtător de cuvânt al PSD, deputatul Georgian Pop, vicepreședinte PSD, deputatul Daniel Florea. Din delegație face parte și Silviu Vexler, consilierul personal al președintelui Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer.
Dragnea, va avea întâlniri oficiale cu personalități ale statului Israel: Isaac Herzog, Preşedintele Partidului Muncii şi liderul Opoziţiei din Knesset, Yuli-Yoel Edelstein, preşedinte al Knessetului, membru al Likud, TzipiLivni, liderul partidului Hatnuah, fost ministru de Externe, care reprezintă în Knesset Uniunea Sionistă/ Hatnuah, Hilik Bar, Secretar General al Partidului Muncii şi Vicepreşedinte al Knessetului, Zehava Galon, preşedintele Partidului Meretz şi Ilan Gilon, vicepreşedintele Partidului Meretz, membri ai Knessetului, Yoseph Yonah, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Israel – România, membrul Knessetului din partea Uniunii Sioniste / Partidul Muncii, Theophilos al III-lea, Patriarh al Ierusalimului şi al întregii Palestine.
Președintele PSD va avea întrevederi oficiale cu miniștri ai Cabinetului Benjamin Netanyahu: ministrul Sănătății Yaakov Litzman, partidul United Torah Judaism, ministrul pentru Imigraţie şi Absorbţie, Zeev Elkin (Likud),  ministrul Informațiilor Gilad Erdan (Likud), ministrul Energiei Yuval Steintz,( Likud).
Liderul PSD, Liviu Dragnea, și delegația social democraților români vor vizita Yad Vashem, Memorialul Victimelor Holocaustului, unde vor depune o coroană de flori în amintirea sufletelor pierdute, locurile sfinte ale Israelului, dar și Aşezământul Românesc de la Ierusalim, unde se vor întâlni cu reprezentanți ai comunității românești din Israel.

ecopolitic.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.