Premierul României a transmis planul de măsuri pentru începerea noului an şcolar

0
266
Foto: Antena 3

În cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii din ţară, premierul Victor Ponta a vorbit despre măsurile luate pentru asigurarea siguranței în școli, solicitându-le autorităților locale să se implice în buna desfășurare a anului şcolar 2013-2014.

Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

„Am văzut că anul acesta lucrurile care au ținut de înscrierea în clasa pregătitoare au mers bine, poate vă gândiți ce putem îmbunătăți fără a schimba sistemul. Partea de infrastructură, s-a luat decizia să mergem într-o direcție în care partea de infrastructură să fie responsabilitatea celor care o administrează, autoritățile locale. Ministerul educației se ocupă de profesori, de școală se va ocupa autoritatea locală. Achiziția de microbuze se face tot de acestea.  Partea de siguranță a școlilor este încă un punct pe care îl avem în vedere. I-am solicitat ministrului de interne ca împreună cu ministrul educației să întocmească un plan de acțiune în așa fel încât să asigurăm siguranța în școli mai bine. Nu putem să evităm toate fenomenele dar putem să încercăm să stopăm un fenomen al agresivității ce a luat amploare. Trebuie să asigurăm un climat de siguranță în școli și în preajma lor”, a spus Victor Ponta.

Astfel primul-ministru a prezentat obiectivele pe care inspectoratele şcolare şi autorităţile locale trebuie să le aibă în vedere în acest an şcolar.

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.